Wa-verzekering-auto

WA autoverzekering

Een WA verzekering voor je auto is verplicht

Iedereen die een auto bezit is verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. De afkorting WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Heb je een auto die ouder is dan acht jaar, dan is het verstandig om te kijken of de bij elkaar opgetelde premie die je betaalt niet hoger is dan de uitkering die je zou krijgen. Een schade krijg je namelijk alleen op basis van dagwaarde vergoed. Hou dat extra premiegeld dus liever in je zak!

De dekking van je WA autoverzekering

Een WA verzekering van je auto dekt de schade die je met jouw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt. De minimale dekking bedraagt twee miljoen euro. Laat je iemand anders in jouw auto rijden en veroorzaakt die schade, dan wordt dit ook vergoed. Alleen schade aan jouw eigen auto wordt niet door de verzekeraar vergoed.

Geld besparen met een goedkope WA verzekering voor je auto

Na eigen onderzoek merkten we dat de prijzen voor een WA autoverzekering flink uiteenlopen. Gemiddeld rekent de duurste verzekeraar drie keer zoveel als de goedkoopste. Op jaarbasis is het verschil minstens 648 euro en dat kan oplopen tot maar liefst 1152 euro. Wil je dus geld besparen, dan is het verstandig om verzekeringen te vergelijken. Je kunt direct online je ideale autoverzekering berekenen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes