Bedrijfsauto verzekeren

bedrijfsauto verzekeren

Bedrijfsauto verzekeren? Voor een bestelautoverzekering ben je bij ons aan het juiste adres! Met onze vergelijker kun je de bestelautoverzekering vergelijken. Zo vind je gemakkelijk en snel de goedkoopste autoverzekering voor je bedrijfsauto die je via ons direct kunt afsluiten.

Bestelautoverzekering vergelijken

Heb jij een bestelauto? Zorg er dan voor dat deze goed verzekerd is. Als eigenaar van een bestelauto ben je wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering dekt alleen de schade die je met je bestelauto aan anderen toebrengt. Als je een nieuwere bestelauto hebt, is het verstandig de dekking uit te breiden. Je kunt dan kiezen voor WA + beperkt casco of een WA + allriskverzekering. Je kunt ook nog een aanvullende bestelautoverzekering afsluiten. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Bestelautoverzekering afsluiten

 • Veel keuze: bij ons heb je een uitgebreide keuze bij verschillende verzekeraars.
 • Onafhankelijk: wij zijn een een onafhankelijke vergelijker. Bij ons zie je altijd welke verzekeraar het goedkoopste is voor jouw situatie.
 • Service: onze klantenservice staat elke werkdag voor je klaar.
 • Kortingen: wij regelen unieke kortingen voor je.
 • Direct verzekerd: je ziet meteen of je geaccepteerd wordt door de nieuwe verzekeraar.
 • Bedenktijd: je hebt 2 weken bedenktijd.
 • Betrouwbaar: wij zijn betrouwbaar. We voldoen aan alle eisen van het KiFiD en Thuiswinkel Waarborg.

Uitleg vergelijking bestelautoverzekering

Hoe werkt onze vergelijking voor de bestelautoverzekering? Je vult de gevraagde gegevens in, zoals:

 • Het kenteken van de bestelauto
 • Het primair gebruik
 • Wordt de btw verrekend? Zo ja, wordt de bpm verrekend?
 • Het aantal kilometers per jaar
 • Geboortedatum en de leeftijd waarop je je rijbewijs haalde
 • Schadevrije jaren
 • Postcode

Als je alles hebt ingevuld, klik je op ‘Berekenen’. Hierna kies je welke dekking je wilt: WA, WA+beperkt casco, of WA+casco/Allrisk. Vervolgens klik je op ‘Start vergelijking’. Je ziet direct een top 4 van bestelautoverzekeringen. Allereerst worden alleen de verzekeringen getoond die je direct kunt afsluiten. Alle premies zijn inclusief assurantiebelasting & incassokosten en exclusief eenmalige poliskosten. Onder de top 4 kun je altijd nog je voorkeuren en gegevens wijzigen. Ook kun je de waarde van eventuele accessoires en/of schuldschades invullen. Voor elke premie kun je een gratis offerte aanvragen, die per mail wordt verstuurd. Klik je op ‘Ga verder’, dan kun je de aanvullende dekkingen die je wenst aanvinken. Goedkope bestelautoverzekering gevonden? Dan kun je deze direct afsluiten. Zo kun je gemakkelijk online je bedrijfsauto verzekeren.

Grijs kenteken bestelauto

Begint jouw kenteken met een B of een V? Dan heb je een zogenaamd grijs kenteken. Dit is slechts een benaming, want ook een grijs kenteken is geel. Met een grijs kenteken kun je gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen, zoals vrijstelling van belasting op personenauto’s en motorvoertuigen (bpm), btw-aftrek en een verlaagde wegenbelasting. Deze voordelen gelden wel alleen als je de auto zakelijk gebruikt.

Aanvragen ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’

Gebruik jij je bestelauto voor je bedrijf en rijd je geen enkele kilometer privé met je bestelauto? Vraag dan een ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ aan bij de belastingdienst. Als je deze verklaring hebt ingediend, hoef je bij de winstberekening geen rekening te houden met de correctie voor het privégebruik van de bestelauto en hoef je geen rittenregistratie meer bij te houden.

Schadevrije jaren bestelautoverzekering

De schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met je privéauto, kun je helaas niet gebruiken voor je bestelauto. Deze gelden alleen voor je privéauto. Met een bestelauto bouw je wel, net zoals met een privéauto, schadevrije jaren op. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je één schadevrij jaar. En hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe meer korting je op de premie krijgt. Je wordt dus door je bestelautoverzekeraar beloond voor ieder jaar dat je geen schade claimt. Weet je niet hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je bestelauto? Dan kun je deze online opvragen via Roy-Data.

Rijd je toch schade met je bestelauto? Houd er dan rekening mee dat het bij kleine schades soms voordeliger is om de schade zelf te betalen. Je verliest dan geen schadevrije jaren, waardoor je de premiekorting behoudt. Er zijn wel een aantal schadeoorzaken waarbij je niet terugvalt in schadevrije jaren, dit is het geval bij:

 • Stromschade (minstens windkracht 7)
 • Autoruitschade
 • Brandschade
 • Schade door een aanrijding met een wild dier
 • Diefstal of verduistering
 • Schade door inbraak of joyriding

Nieuwe bestelauto: hoe geef ik dit door aan de verzekeraar?

Heb je een nieuwe bestelauto aangeschaft? Dan moet je deze bedrijfsauto verzekeren, dit is wettelijk verplicht. Het is natuurlijk belangrijk dat je bestelauto goed verzekerd is. Je hebt twee opties:

 • Een nieuwe bestelautoverzekering afsluiten
 • Je huidige bestelautoverzekering behouden (als de nieuwe bestelauto een vervanging is van een oude bestelauto)

Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om bestelautoverzekeringen te vergelijken. Zo weet je zeker dat je een verzekering afsluit met de juiste dekking voor je bestelauto en de laagste premie.

Nieuwe bestelautoverzekering afsluiten

Wil je je bedrijfsauto verzekeren met een nieuwe bestelautoverzekering? Zeg je oude bestelautoverzekering dan op als je die al had. Vervolgens kun je een nieuwe bestelautoverzekering afsluiten vanaf het moment waarop de oude is opgezegd.

Huidige bestelautoverzekering behouden

Als je je huidige bestelautoverzekering toch wilt behouden, kun je deze wijzigen. Als je de bestelautoverzekering via ons hebt afgesloten, dan kan je wijzigingen doorgeven via onze klantenservice.

Oude bestelauto verkocht, maar nog geen nieuwe?

Je kunt je bestelautoverzekering laten opschorten als je nog geen nieuwe bestelautoverzekering hebt gekocht. Lees hier hoe je dit kunt doen. Het voordeel hiervan is dat je een nieuwe bestelauto tegen dezelfde voorwaarden kunt verzekeren.

Bestelautoverzekering opzeggen

Er zijn verschillende situaties waarin je je bestelautoverzekering op kunt zeggen:

Je sluit een andere bestelautoverzekering af

Vergelijken via ons is makkelijk. Je ziet meteen welke bestelautoverzekering voor jou de voordeligste is. Als je een goedkopere bestelautoverzekering hebt gevonden, wil je natuurlijk overstappen. Er geldt standaard een contracttermijn van één jaar. Na dit jaar heb je een opzegtermijn van één maand. Een opzegging geef je schriftelijk door.

Je hebt je bestelauto verkocht en een nieuwe gekocht

Ook in dit geval kun je je bestelautoverzekering na één contractjaar maandelijks opzeggen. Vergelijk welke bestelautoverzekering het beste bij je past en stap over. Je hebt één maand opzegtermijn. De opzegging geef je schriftelijk door.

Premie of voorwaarden gewijzigd?

Een verzekeraar kan tussentijds een premiestijging doorvoeren. Ook kan de verzekeraar de polisvoorwaarden in je nadeel veranderen. In dit geval mag je de bestelautoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen. Zeg je verzekering pas op zodra je een nieuwe bestelautoverzekering hebt afgesloten.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes