Sign In

Sign Up

Lost Password

HoyHoy

Relatietherapie en zorgverzekering

Relatietherapie en zorgverzekering Iedere relatie kent ups en downs. Relatietherapie kan uitkomst bieden om een relatie weer op de goede rails te krijgen. Maar wordt relatietherapie vergoed vanuit je zorgverzekering? In dit artikel beantwoorden wij je vragen.

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma?

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma? Stel dat je volgende week op vakantie gaat en net te horen krijgt dat jouw opa of oma erg ziek is en mogelijk niet lang meer te leven heeft. Kun je de vakantie dan nog annuleren en worden deze kosten dan door de verzekeraar vergoed? En hoe zit dat eigenlijk als je al op vakantie bent en plotseling terug moet naar Nederland?

Netto bruto premie autoverzekering

Netto bruto premie autoverzekering Als je een autoverzekering afsluit, krijg je te maken met een netto en een bruto premie. Wat is het verschil? De opbouw van je brutopremie bestaat uit meerdere elementen. Daarnaast krijg je korting op je bruto premie als je schadevrije jaren hebt. Zo kom je op een netto premie. Hieronder leggen we meer uit over de opbouw van je netto en bruto premie.

Vanaf welk moment moet ik mijn auto verzekeren?

Vanaf welk moment moet ik mijn auto verzekeren? Je hebt een nieuwe auto gekocht, maar vanaf wanneer moet je die verzekeren? Vanaf het moment dat de auto op jouw naam wordt overgeschreven moet de auto verzekerd zijn. Je moet dus de autoverzekering van tevoren (of ter plekke) regelen. Wil je dat nu meteen doen? Vergelijk hier verschillende autoverzekeringen en sluit er direct één af.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd?

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd? Om je autoverzekering te vergelijken of een nieuwe verzekering af te sluiten, moet je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Deze vind je op het polisblad van je huidige verzekering. Kun je die niet vinden? Dan kun je de gegevens opvragen bij je autoverzekeraar of bij Roy Data.

Is spoedeisende hulp gratis?

Is spoedeisende hulp gratis? Een ongelukje zit in een klein hoekje: je valt van de trap en je breekt een teen of been. Je klacht is dan niet heel erg ernstig, maar je moet wel naar het ziekenhuis of de huisartsenpost. Wat gaat je dat kosten?

Bagage kwijt, wat nu?

Bagage kwijt, wat nu? Na een lange vlucht richting de vakantiebestemming, kan je vakantie eindelijk beginnen. Tenminste, als je koffer netjes op de bagageband ligt te wachten. Want wat nou als je koffer niét is meegegaan en je een paar dagen zonder spullen moet doorbrengen? Of erger: wat als je koffer kwijt is?

Hoe overleef ik.. Rio?

Hoe overleef ik.. Rio? Rio de Janeiro. Dé stad die vanaf 5 augustus in de schijnwerpers staat. De voorbereidingen op de Olympische Spelen zijn in volle gang: het olympisch dorp wordt langzaamaan bevolkt en de sporters staan klaar om topprestaties te leveren. Maar in de schaduwen van de stadions worden mensen beroofd en in de favela’s (achterstandswijken) zijn ontvoeringen en schietpartijen niet ongewoon. Waar moet je alert op zijn als toerist in Rio?

5 manieren om veilig te rijden mét je smartphone

5 manieren om veilig te rijden mét je smartphone Rijd jij veilig terwijl je smartphone binnen handbereik is? Steeds meer mensen – en vooral jongeren – gebruiken hun smartphone tijdens het autorijden. Pokémon vangen, even appen… Er zijn genoeg dingen die je aandacht afleiden van de weg. Hier 5 tips om smart te rijden!

Inentingen Brazilië: welke heb je nodig?

Inentingen Brazilië: welke heb je nodig? Op 5 augustus beginnen de Olympische Spelen in Brazilië. Een mooie kans om op vakantie te gaan naar dit gevarieerde land. Rio de Janeiro, een groot sportevenement, kilometers strand, en genoeg andere dingen om te doen. Maar voordat je vertrekt: hier een lijst met inentingen die je voor Brazilië nodig hebt.

Verzekerd van een goed festivalweekend: heb jij aan alles gedacht?

Verzekerd van een goed festivalweekend: heb jij aan alles gedacht? Ga jij dit jaar naar Boom festival in Portugal, Sziget in Hongarije, of liever helemaal ver weg naar Burning Man in Amerika? De zomer is aangebroken en Nederlandse festivalgangers reizen maar al te graag af naar een festival in het buitenland. Ook bij zo’n feest- en muziekweek(end) moet je zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat. Heb jij bijvoorbeeld aan de nodige verzekeringen gedacht?

Pokémon Go verzekering: Welke schade wordt gedekt?

Pokémongelukje gehad? Wat als… Stel je voor. Je staat op de snelweg in de file. Als fanatiek Pokémon Go speler probeer je al rijdend nog even snel een Wild Pidgey te vangen. Helaas heb je geen oog meer voor je omgeving en daar ga je… vol op de bumper van je voorganger. Wat dekt je verzekering als je schade oploopt of veroorzaakt terwijl je ‘on the go’ Pokémon vangt? Frank Arts, advocaat aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht bij RAAF-advocaten, legt het uit.

De 8 grootste afleidingen in de auto

De 8 grootste afleidingen in de auto Uit verschillende onderzoeken blijkt dat afleiding vaak de oorzaak is van een ongeluk. Je let even niet goed op de weg en voor je het weet rijd je ergens tegenaan. Om je bewust te maken van de gevaren zetten we de 8 grootste afleidingen op een rij. Wat moet je vooral niet meer doen in de auto?

Schade door smartphonegebruik, vergoedt je verzekering dit?

Schade door smartphonegebruik, vergoedt je verzekering dit? Zit je in de auto wel eens met je smartphone te bellen? Of een whatsapp-berichtje van je collega te checken? Je bent niet de enige. Ongeveer 4 op de 10 mensen – vooral jongeren – gebruiken hun telefoon terwijl ze in de auto zitten. Maar is het wel veilig? En wat vindt je verzekeraar ervan?

Met welke schadebedrijven hebben autoverzekeraars afspraken?

Met welke schadebedrijven hebben autoverzekeraars afspraken? Autoverzekeraars hebben liever dat je naar een door hen geselecteerd herstelbedrijf gaat. Daarvoor belonen ze je met een minder hoog eigen risico. En andere autoverzekeraars ‘straffen’ je zelfs als je naar een schadebedrijf van jouw eigen keuze gaat. Dat blijkt uit onderzoek van Hoyhoy.nl. Op jouw groene kaart heeft je verzekeringsmaatschappij vermeld met welke bedrijven zij afspraken hebben gemaakt, zowel voor ruit...[Lees meer]

Jong en een dure autoverzekering? 8 tips om te besparen

Jong en een dure autoverzekering? 8 tips om te besparen Je hebt net als je ouders een autoverzekering, maar per jaar betaal jij dubbel zoveel premie. Bizar, toch? Niet volgens autoverzekeraars. Zij schatten jongeren in als een – onervaren – risicogroep, en daarom moet je meer premie betalen. Maar niet getreurd, wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij mooi besparen op je autoverzekering en houd je geld over leukere dingen!

Auto kapot: wanneer heb je recht op vervangend vervoer?

Auto kapot: wanneer heb je recht op vervangend vervoer? Je bent ergens tegenaan gereden – of iemand reed tegen jou aan – en je auto is kapot. Snel naar de garage, want die schade moet natuurlijk verholpen worden. Maar dan blijkt… Je bent voor een paar dagen je auto kwijt. Wat nu? Pak je de benenwagen, of krijg je vervangend vervoer? Helaas krijg je niet altijd zomaar een leenauto van de garage. Hier een overzicht van wanneer je wel of niet recht hebt op vervangend vervo...[Lees meer]

Reisverzekering afsluiten: wat moet je weten?

Reisverzekering afsluiten: wat moet je weten? Je gaat binnenkort op vakantie en wilt nog een reisverzekering afsluiten. Daar komt misschien meer bij kijken dan je denkt. Voor hoe lang verzeker jij je en voor welk bedrag? Lees hier welke opties er zijn en waar je allemaal op moet letten om zo voordelig mogelijk uit te zijn.

‘IGZ gebruikt ervaringen op ZorgkaartNederland’

‘IGZ gebruikt ervaringen op ZorgkaartNederland’De patiëntervaring en op ZorgkaartNederland dragen bij aan de patiëntveiligheid, zo concludeert onderzoeker Sorien Kleefstra van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Zij promoveert op het onderzoek over de stem van de patiënt in de zorg.Fouten en risico’s opsporenVolgens Kleefstra gebruiken inspecteurs van de IGZ de ervaringen op ZorgkaartNederland om de veiligheid in ziekenhuizen in kaart te brengen en deze te verbeteren....[Lees meer]

Verzekeraars lanceren innovatieagenda

Verzekeraars lanceren innovatieagendaAan de hand van een onlangs gelanceerde innovatieagenda gaan verzekeraars samenwerken om nieuwe mogelijkheden voor de verzekeringsmarkt toe te passen. Denk daarbij aan blockchaintechnologie, cyberverzekeringen en Big Data. Zo willen de verzekeraars de sector toekomstbestendig maken.Eigen bedrijf ‘disrupten’De innovatieagenda is opgesteld om innovatie in de branche beleidsmatig aan te pakken. Voor de komende twee jaar zijn daarom vijf actie...[Lees meer]

Zorgverzekeraars staan achter integrale geboortezorg

Zorgverzekeraars staan achter integrale geboortezorgVolgens Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is integrale geboortezorg hard nodig om de kwaliteit van de geboortezorg te verbeteren, in het belang van moeder en kind. In een brief aan de Tweede Kamer heeft ZN dit laten weten. De verzekeraars zien graag eerste- en tweedelijnsprofessionals samenwerken om de beste zorg voor moeder en kind te organiseren. Daarom steunt ZN de invoering van de integrale bekostiging in de geboortezorg.E...[Lees meer]

Handig: de ANWB Vakantiehulp-app

Handig: de ANWB Vakantiehulp-appIedereen heeft op vakantie wel eens vragen over hoe het werkt in het buitenland. De ANWB wil graag antwoord geven op dit soort vakantievragen. Daarom hebben zij de ANWB Vakantiehulp-app gelanceerd voor Android en iOS. De app is ook offline te gebruiken om antwoorden op te zoeken over bijvoorbeeld alarmnummers, tanken en milieuzones.Ook offline beschikbaarIn de app is informatie te vinden over 43 Europese landen. Het grootste gedeelte is ook off...[Lees meer]

Zelfzorg Ondersteunt lanceert patiëntenplatform

Zelfzorg Ondersteunt lanceert patiëntenplatform Coöperatie Zelfzorg Ondersteund heeft bijna dertig mensen met een chronische aandoening benoemd tot KomVerder-Ambassadeur. Zij zijn erin geslaagd om zelf succesvol aan hun gezondheid te werken en nu gaan ze andere activeren om dit ook te doen. Zowel patiënten als zorgverleners worden via KomVerder gestimuleerd om aan de slag te gaan met ondersteunende zelfzorg. Inspireren Het vertrouwen in ondersteunende zelfzorg komt voort uit ...[Lees meer]

25% meer woningen verkocht in mei 2016

25% meer woningen verkocht in mei 2016Volgens cijfers van het Kadaster zijn er in mei 2016 maar liefst 25,3% meer woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. In plaats van de 12.827 woningen uit mei 2015 waren er een jaar later 16.066 verkochte woningen. In april 2016 zijn er zelfs nog 2% meer woningen verkocht dan in mei. Toen registreerde het Kadaster namelijk 16.387 verkochte woningen.Vooral appartementen populairDe grootste stijging in verkoopcijfers is te zi...[Lees meer]

EU richt zich op antibiotica, medicijnen en voedsel

EU richt zich op antibiotica, medicijnen en voedselEr komt een nauwere samenwerking in de Europese Unie op het gebied van volksgezondheid. De EU wil het probleem van dure medicijnen aanpakken, nieuwe antibiotica ontwikkelen om resistentie te bestrijden en voedingsproducten verbeteren. Minister Schippers “We slaan de handen ineen om problemen aan te pakken die je niet eventjes in een half jaar EU-voorzitterschap kunt oplossen. Het is echt lange adem-werk. Maar we hebben ...[Lees meer]

Is jouw huis inbraakproof?

Is jouw huis inbraakproof?De zomer is officieel begonnen, tijd op om op vakantie te gaan! Ook voor inbrekers is het de beste tijd van het jaar. Die blijven – bij jou? – thuis. Uiteraard wil je met een gerust hart vertrekken, en niet terugkomen in een huis waar alles leeg is gehaald. Natuurlijk heb je een goede woonverzekering, maar voorkomen is beter dan genezen. Is jouw huis inbraakproof? Wij geven je een aantal tips voor een nog betere inbraakbeveiliging.

Fintech is hot in verzekeringsbranche

Fintech is hot in verzekeringsbrancheVolgens onderzoek van KPMG is technologie in de financiële sector, oftewel fintech, bezig aan een flinke opmars. In de verzekeringsbranche zijn steeds meer initiatieven te zien die zich bezighouden met fintech. In de eerste drie maanden van 2016 zijn de investeringen op dit gebied flink toegenomen.Rijp voor vernieuwingAnk van Wylick, FinTech-partner bij KPMG, geeft aan waarom “Net als de banken wordt de sector al lange tijd beschouwd als e...[Lees meer]

Overstappers willen goede premie en dekking zorgverzekering

Overstappers willen goede premie en dekking zorgverzekeringUit onderzoek van SAMR in opdracht van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een lagere premie nog steeds de belangrijkste reden is om over te stappen van zorgverzekering. De dekking wordt echter steeds belangrijker.Meer dan 70% stapt niet overDit jaar is 8% van de ondervraagden overgestapt. Bijna 20% van de ondervraagden heeft wel gekeken naar de premies en dekkingen van andere zorgverzekeringen, maar ...[Lees meer]