Sign In

Sign Up

Lost Password

HoyHoy

Autosleutel kwijt

Autosleutel kwijt Het overkomt elke automobilist wel eens: de autosleutels zijn opeens spoorloos verdwenen. Vaak loopt het met een sisser af. Na lang zoeken vind je ze en kun je weer rijden. Maar wat als je je autosleutels echt kwijt bent? Of als ze gestolen zijn?

Telefoon reisverzekering

Telefoon en je reisverzekering Als je op vakantie gaat, kan het gebeuren dat je telefoon valt of dat er op een andere manier schade ontstaat aan jouw mobiele telefoon. Als dit het geval is, worden de kosten van de schade vergoed door de reisverzekeraar. Uiteraard moet de schade wel per ongeluk zijn ontstaan.

Zorgverzekering en backpacken in Australië

Zorgverzekering en backpacken in Australië Een jaar backpacken in Australië. Wat heeft dit voor gevolgen voor je zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht. Stel, je gaat een jaar lang naar Australië. Het plan is om hier en daar te werken, want je hebt een ‘working holiday visum’. Dan hoef je jouw Nederlandse zorgverzekering niet op te zeggen. Wel moet je, voordat je vertrekt, bij je zorgverzekering aangeven dat je voor een jaar gaat backpacken. Je zorgver...[Lees meer]

Zonnebril verloren reisverzekering

Zonnebril verloren: vergoeding vanuit je reisverzekering Het kan natuurlijk gebeuren dat je jouw zonnebril kwijtraakt op vakantie. Als je een bril hebt van een tientje is de schade niet zo groot, maar als je net een gloednieuwe merkzonnebril hebt gekocht en misschien zelfs wel op sterkte hebt laten maken, is de schade veel groter. Is het verlies van je zonnebril eigenlijk gedekt op je

Soorten verzekeringen

Soorten verzekeringen In Nederland kun je bijna alles verzekeren. Een aantal verzekeringen is verplicht en een aantal kun je vrijwillig afsluiten. Met een verzekering sluit je een overeenkomst met een verzekeraar. Deze overeenkomst houdt in dat de verzekeraar de kosten betaalt als jou iets overkomt. Denk maar eens aan schade aan je auto, lekkage of de kosten als je naar de huisarts gaat. In ruil voor deze vergoeding betaal je premie aan de verzekeraar.

Dekking inboedelverzekering: de verschillen

Dekking inboedelverzekering: de verschillen Altijd al willen weten wat de verschillen zijn tussen de dekkingen van een inboedelverzekering? Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kun je kiezen uit twee dekkingen: Basis en Allrisk. Hoyhoy.nl heeft de verschillen voor je op een rijtje gezet.

Zorgpremie 2017 stijgt maar een paar euro

Zorgpremie 2017 stijgt maar een paar euro De zorgpremie, het bedrag dat je per maand voor je zorgverzekering betaalt, zal in 2017 waarschijnlijk maar een paar euro per maand stijgen. Daarnaast blijft de hoogte van het eigen risico gelijk. Je hoeft in 2017 dus – naar alle waarschijnlijkheid – niet zo veel extra kosten voor je zorgverzekering te verwachten. Dit blijkt uit Prinsjesdagdocumenten die het AD al in handen kreeg.

Auto verzekeren: op zaterdag of zondag?

Auto verzekeren: op zaterdag of zondag? Een andere auto kopen is altijd leuk. Tenminste, als je hem eenmaal gevonden hebt. De zoektocht naar een nieuwe of tweedehandse bolide op zich is al een hele klus. Je struint internetsites en dealers af, soms helemaal aan de andere kant van het land. Ondanks dat we steeds meer naar een 24-uurseconomie gaan, sluiten dealers toch vaak gewoon om 18.00 uur hun deuren. We krijgen daarom vaak de vraag “Kan ik mijn auto verzekeren op zat...[Lees meer]

Samenwonen en verzekeringen

Samenwonen en verzekeringen Van harte! Je gaat samenwonen. Dat is zeker een champagne-moment. Maar na het feestvieren is het ook tijd voor de administratieve kant van het samenwonen. De kans is namelijk groot dat je dubbele verzekeringen hebt. Denk bijvoorbeeld aan de inboedelverzekering, opstalverzekering, reisverzekering en rechtsbijstandverzekering.

Relatietherapie en zorgverzekering

Relatietherapie en zorgverzekering Iedere relatie kent ups en downs. Relatietherapie kan uitkomst bieden om een relatie weer op de goede rails te krijgen. Maar wordt relatietherapie vergoed vanuit je zorgverzekering? In dit artikel beantwoorden wij je vragen.

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma?

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij het overlijden van opa of oma? Stel dat je volgende week op vakantie gaat en net te horen krijgt dat jouw opa of oma erg ziek is en mogelijk niet lang meer te leven heeft. Kun je de vakantie dan nog annuleren en worden deze kosten dan door de verzekeraar vergoed? En hoe zit dat eigenlijk als je al op vakantie bent en plotseling terug moet naar Nederland?

Netto bruto premie autoverzekering

Netto bruto premie autoverzekering Als je een autoverzekering afsluit, krijg je te maken met een netto en een bruto premie. Wat is het verschil? De opbouw van je brutopremie bestaat uit meerdere elementen. Daarnaast krijg je korting op je bruto premie als je schadevrije jaren hebt. Zo kom je op een netto premie. Hieronder leggen we meer uit over de opbouw van je netto en bruto premie.

Vanaf welk moment moet ik mijn auto verzekeren?

Vanaf welk moment moet ik mijn auto verzekeren? Je hebt een nieuwe auto gekocht, maar vanaf wanneer moet je die verzekeren? Vanaf het moment dat de auto op jouw naam wordt overgeschreven moet de auto verzekerd zijn. Je moet dus de autoverzekering van tevoren (of ter plekke) regelen. Wil je dat nu meteen doen? Vergelijk hier verschillende autoverzekeringen en sluit er direct één af.

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd?

Hoe weet ik hoeveel schadevrije jaren ik heb opgebouwd? Om je autoverzekering te vergelijken of een nieuwe verzekering af te sluiten, moet je weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Deze vind je op het polisblad van je huidige verzekering. Kun je die niet vinden? Dan kun je de gegevens opvragen bij je autoverzekeraar of bij Roy Data.

Is spoedeisende hulp gratis?

Is spoedeisende hulp gratis? Een ongelukje zit in een klein hoekje: je valt van de trap en je breekt een teen of been. Je klacht is dan niet heel erg ernstig, maar je moet wel naar het ziekenhuis of de huisartsenpost. Wat gaat je dat kosten?

Bagage kwijt, wat nu?

Bagage kwijt, wat nu? Na een lange vlucht richting de vakantiebestemming, kan je vakantie eindelijk beginnen. Tenminste, als je koffer netjes op de bagageband ligt te wachten. Want wat nou als je koffer niét is meegegaan en je een paar dagen zonder spullen moet doorbrengen? Of erger: wat als je koffer kwijt is?

Hoe overleef ik.. Rio?

Hoe overleef ik.. Rio? Rio de Janeiro. Dé stad die vanaf 5 augustus in de schijnwerpers staat. De voorbereidingen op de Olympische Spelen zijn in volle gang: het olympisch dorp wordt langzaamaan bevolkt en de sporters staan klaar om topprestaties te leveren. Maar in de schaduwen van de stadions worden mensen beroofd en in de favela’s (achterstandswijken) zijn ontvoeringen en schietpartijen niet ongewoon. Waar moet je alert op zijn als toerist in Rio?

5 manieren om veilig te rijden mét je smartphone

5 manieren om veilig te rijden mét je smartphone Rijd jij veilig terwijl je smartphone binnen handbereik is? Steeds meer mensen – en vooral jongeren – gebruiken hun smartphone tijdens het autorijden. Pokémon vangen, even appen… Er zijn genoeg dingen die je aandacht afleiden van de weg. Hier 5 tips om smart te rijden!

Wat is het verschil tussen de WA-casco, casco-verzekering en casco-autoverzekering?

Wat is het verschil tussen de WA-casco, casco-verzekering en casco-autoverzekering? Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is er een WA-dekking, beperkt-cascodekking en de volledige- cascodekking. Daarnaast worden er allerlei verschillende termen gebruikt zoals WA-casco, casco-verzekering en casco-autoverzekering. Maar wat zijn de verschillen tussen deze dekkingen nou eigenlijk? Dekking autoverzekeringen WA-dekking Een WA-dekking (We...[Lees meer]

Inentingen Brazilië: welke heb je nodig?

Inentingen Brazilië: welke heb je nodig? Op 5 augustus beginnen de Olympische Spelen in Brazilië. Een mooie kans om op vakantie te gaan naar dit gevarieerde land. Rio de Janeiro, een groot sportevenement, kilometers strand, en genoeg andere dingen om te doen. Maar voordat je vertrekt: hier een lijst met inentingen die je voor Brazilië nodig hebt.

Verzekerd van een goed festivalweekend: heb jij aan alles gedacht?

Verzekerd van een goed festivalweekend: heb jij aan alles gedacht? Ga jij dit jaar naar Boom festival in Portugal, Sziget in Hongarije, of liever helemaal ver weg naar Burning Man in Amerika? De zomer is aangebroken en Nederlandse festivalgangers reizen maar al te graag af naar een festival in het buitenland. Ook bij zo’n feest- en muziekweek(end) moet je zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat. Heb jij bijvoorbeeld aan de nodige verzekeringen gedacht?

Pokémon Go verzekering: Welke schade wordt gedekt?

Pokémongelukje gehad? Wat als… Stel je voor. Je staat op de snelweg in de file. Als fanatiek Pokémon Go speler probeer je al rijdend nog even snel een Wild Pidgey te vangen. Helaas heb je geen oog meer voor je omgeving en daar ga je… vol op de bumper van je voorganger. Wat dekt je verzekering als je schade oploopt of veroorzaakt terwijl je ‘on the go’ Pokémon vangt? Frank Arts, advocaat aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht bij RAAF-advocaten, legt het uit.

De 8 grootste afleidingen in de auto

De 8 grootste afleidingen in de auto Uit verschillende onderzoeken blijkt dat afleiding vaak de oorzaak is van een ongeluk. Je let even niet goed op de weg en voor je het weet rijd je ergens tegenaan. Om je bewust te maken van de gevaren zetten we de 8 grootste afleidingen op een rij. Wat moet je vooral niet meer doen in de auto?

Schade door smartphonegebruik, vergoedt je verzekering dit?

Schade door smartphonegebruik, vergoedt je verzekering dit? Zit je in de auto wel eens met je smartphone te bellen? Of een whatsapp-berichtje van je collega te checken? Je bent niet de enige. Ongeveer 4 op de 10 mensen – vooral jongeren – gebruiken hun telefoon terwijl ze in de auto zitten. Maar is het wel veilig? En wat vindt je verzekeraar ervan?

Met welke schadebedrijven hebben autoverzekeraars afspraken?

Met welke schadebedrijven hebben autoverzekeraars afspraken? Autoverzekeraars hebben liever dat je naar een door hen geselecteerd herstelbedrijf gaat. Daarvoor belonen ze je met een minder hoog eigen risico. En andere autoverzekeraars ‘straffen’ je zelfs als je naar een schadebedrijf van jouw eigen keuze gaat. Dat blijkt uit onderzoek van Hoyhoy.nl. Op jouw groene kaart heeft je verzekeringsmaatschappij vermeld met welke bedrijven zij afspraken hebben gemaakt, zowel voor ruit...[Lees meer]

Jong en een dure autoverzekering? 8 tips om te besparen

Jong en een dure autoverzekering? 8 tips om te besparen Je hebt net als je ouders een autoverzekering, maar per jaar betaal jij dubbel zoveel premie. Bizar, toch? Niet volgens autoverzekeraars. Zij schatten jongeren in als een – onervaren – risicogroep, en daarom moet je meer premie betalen. Maar niet getreurd, wij hebben 8 tips voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij mooi besparen op je autoverzekering en houd je geld over leukere dingen!