6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent
6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent
Het is zomervakantie. En daar wordt vaak flink wat geld aan uitgegeven, logisch natuurlijk. Gelukkig valt er altijd wat te besparen. Wist je bijvoorbeeld dat je thuis energie kunt besparen terwijl je op het strand ligt in Spanje? Scheelt weer geld, wat vast goed van pas komt op vakantie. Wij geven je zes handige tips.

1. Stop de sluipverbruikers

Om te beginnen kun je alle sluipverbruikers in huis uitzetten. En dat zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan je televisie, computer, het koffiezetapparaat en de muziekinstallatie. Handig om een rondje door het huis te lopen en stekkers uit de stopcontacten te halen. Deze apparaten kunnen namelijk prima zonder stroom tijdens de vakantie. Wist je dat kosten van dit slaapverbruik kunnen oplopen tot € 96,- per jaar?

2. Zet de vriezer uit

Tijdens je vakantie zit je natuurlijk niet te wachten op inbrekers. Daarom kiezen veel mensen ervoor om wat licht in huis aan te laten. Begrijpelijk, maar niet bepaald energiebesparend. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor, namelijk een tijdschakelaar. Zo kun je zelf instellen wanneer het licht in huis aan en uit moet. Scheelt weer onnodig stroomverbruik (en geld!).

3. Eet de koelkast leeg

Dit is niet alleen leuk om te doen, het scheelt ook nog eens energie voor als je op vakantie bent. Je koelkast vreet namelijk onnodig stroom als je op vakantie bent. Zet de koelkast uit en laat hem openstaan. Dit voorkomt nare luchtjes bij thuiskomst. koelkast-besparen

4. Schakel de boiler uit

Een warme douche? Die pak je wel lekker op je vakantieadres. Het is dan ook slim om de boiler uit te schakelen als je op vakantie gaat. De boiler blijft het wat er anders verwarmen, terwijl je hier toch geen gebruik van maakt.

5. Zet de thermostaat op 15 graden

Je weet het nooit met die zomers in Nederland. Het weer kan onvoorspelbaar zijn in de zomermaanden en dat kan soms frisjes aanvoelen. Wanneer het flink afkoelt, is het zonde als de verwarming aanslaat en je huis onnodig wordt verwarmd. Zet de thermostaat daarom op 15 graden.

6. Gebruik een tijdschakelaar

Hetzelfde als met de koelkast geldt voor de vriezer. Probeer zo veel mogelijk producten uit de vriezer nog voor je vakantie te gebruiken. Vervolgens kun je hem uitzetten en laten ontdooien. Vergeet hierbij niet het water op te vangen. Ook met de vriezer is het verstandig om deze open te zetten om vieze geuren te voorkomen.

Extra vakantiebudget

Besparen kan gelukkig ook vanuit huis. Kan je huidige energiecontract niet goedkoper? Neem een kijkje in onze energievergelijker. Met een overstap naar een andere energieleverancier scheelt dat al snel honderden euro’s. Kun je direct sparen voor de volgende vakantie. Fijne vakantie!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*