6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent
6 tips om energie te besparen als je op vakantie bent
Yes! Het is weer tijd voor de zomervakantie. En dat mag natuurlijk best wat kosten. Gelukkig valt er altijd nog wat te besparen. Ook terwijl je lekker ligt te bakken op het strand in Spanje of Frankrijk. Met deze 6 tips bespaar je energie tijdens de vakantie.

1. Stop de sluipverbruikers

We beginnen met alle sluipverbruikers. En dat zijn er best veel. Denk aan televisies, computers, de muziekinstallatie en niet te vergeten het koffiezetapparaat. Deze kunnen prima zonder stroom tijdens de vakantie. Maak dus even een rondje door het huis en haal de stekkers uit de stopcontacten.

2. Zet de vriezer uit

De vriezer mag ook op vakantie. Probeer alle producten uit de vriezer nog voor je vakantie te gebruiken. Je kunt hem vervolgens uitzetten en laten ontdooien. Vergeet niet het water even op te vangen met een theedoek. En een laatste – niet onbelangrijke – tip: zet de vriezer een klein beetje open. Daarmee voorkom je vieze geurtjes in de vriezer.

3. Eet de koelkast leeg

Zorg ervoor dat de koelkast niet onnodig stroom vreet als je weg bent en zet hem uit. Een paar weken het eten in de koelkast laten liggen is alleen geen goed idee. Probeer daarom de koelkast ‘leeg’ te eten. En ook hier, laat de deur van de koelkast open staan voor de frisse lucht.

koelkast-besparen

4. Schakel de boiler uit

Een warme douche? Die pak je wel lekker op je vakantieadres. Het is daarom een goed idee om de boiler uit te schakelen als je op vakantie gaat. De boiler blijft het water anders verwarmen, terwijl je hier toch geen gebruik van maakt.

5. Zet de thermostaat op 15 graden

Je weet het nooit met die zomers in Nederland. Het weer kan onvoorspelbaar zijn in de zomermaanden en dat kan soms frisjes aanvoelen. Wanneer het flink afkoelt is het zonde als de verwarming aanslaat en je huis onnodig wordt verwarmd. Zet de thermostaat daarom op 15 graden.

6. Gebruik een tijdschakelaar

Je wilt je huis natuurlijk zorgeloos achterlaten. Veel mensen kiezen er daarom voor om hun huis in de avonduren goed te verlichten. Het huis ziet er dan bewoond uit wat inbrekers hopelijk afschrikt. Dit is natuurlijk niet bepaald energiebesparend op het moment dat je zelf op vakantie bent. Je kunt gelukkig wel proberen om het stroomverbruik zo laag mogelijk te houden met behulp van een tijdschakelaar. Met de tijdschakelaar geef je aan wanneer het licht wel of niet moet branden. Scheelt jou weer onnodig stroomverbruik.

Extra vakantiebudget

Besparen kan gelukkig ook vanuit huis. Kan je huidige energiecontract niet goedkoper? Met een overstap naar een andere energieleverancier scheelt dat al snel honderden euro’s. Kun je direct sparen voor de volgende vakantie.

Vergelijk nu alle energieleveranciers.

Fijne vakantie!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*