Achterdeur en benedenraam favoriet bij inbrekers

Achterdeur en benedenraam favoriet bij inbrekers

Inbrekers komen vooral huizen binnen via de achterdeur. Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken onder ruim 1.000 respondenten blijkt dat 36% van de inbraken in woonhuizen zo wordt gepleegd. Op de tweede en derde plaats staan een raam op de benedenverdieping (23%) en de voordeur (21%). Bovenramen die op de kierstand staan, zijn eveneens zeer interessant voor inbrekers om binnen te geraken.

Koevoet en schroevendraaier

Het is opvallend dat er in appartementen en flatgebouwen op heel andere manieren wordt ingebroken. In maar liefst 71% van de gevallen breekt de inbreker daar via de voordeur in. Een raam op de galerij staat op de tweede plaats met slecht 10%. Een koevoet of schroevendraaier wordt het meest gebruikt om deuren en ramen open te krijgen. Bijna de helft van de inbraken werd op deze manier gepleegd.

Inventieve inbrekers

Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, adviseert bewoners om eens naar hun eigen woning te kijken zoals een inbreker dat zou doen: “Inbrekers zijn steeds inventiever als het gaat om hun inbraakmethodiek. Inbreken met behulp van een koevoet of schroevendraaier komt nog steeds veel voor, maar andere methoden zijn in opkomst. Zoals bijvoorbeeld het flipperen. Hierbij maakt de dief simpel gebruik van een hard stukje plastic of een bankpasje om een deur, die niet op slot is gedraaid, te openen. Beide methoden zijn door het plaatsen van een anti-inbraakstrip eenvoudig te voorkomen. Een steeds populairdere methode is het gebruik van speciale apparatuur waarmee een slot, zonder goed beslag vrijwel zonder moeite is open te breken. Daarvoor adviseren we anti-kerntrekbeslag te plaatsen.”
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*