Appen achter het stuur zorgt voor hogere autopremie
mobiel-in-auto
Herken je het nieuwsgierige gevoel dat je tijdens het autorijden op je telefoon wilt kijken? Even snel kijken dan maar… Niet doen! Helaas ben je niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat één op de acht automobilisten wel eens appt achter het stuur. Het aantal auto-ongelukken stijgt hierdoor. Om deze reden zijn de premies voor de autoverzekering gestegen. Wij vertellen je hier meer over.

Stijging premies

Ondanks dat de ene premie wat minder hard stijgt dan de andere, zijn de premies voor autoverzekeringen met gemiddeld 10% gestegen. De volledig casco verzekering is met gemiddeld 8% het minst gestegen. Met name automobilisten met een WA-verzekering zijn in dit geval de pineut. De WA-verzekering is namelijk met gemiddeld 13 % gestegen. Dat is niet niks… En dat allemaal omdat we verslaafd zijn aan onze telefoon?

Bellen en appen achter het stuur

Ondanks dat iedereen weet dat het not done is om achter het stuur je telefoon erbij te pakken, gebeurt dit nog steeds. Uit onderzoek van TNO blijkt dat je 23 keer zoveel kans hebt om in een gevaarlijke situatie terecht te komen als je op je telefoon kijkt. Geen verrassing dus dat het aantal auto-ongelukken hierdoor is toegenomen. Verzekeraars zien zich daarom genoodzaakt om deze kosten door te berekenen aan de klant.

Hogere straffen

Smartphonegebruik achter het stuurt leidt jaarlijks tot tientallen dodelijke ongelukken. En dat moet echt verleden tijd worden. Daarom kondigde minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie onlangs een wetsvoorstel aan. Hij wil smartphonegebruik achter het stuur zwaarder straffen. En dat houdt in dat je 2 jaar gevangenisstraf kunt krijgen voor ‘zeer gevaarlijk rijgedrag’. Hier valt appen achter het stuur ook onder. Raak je betrokken bij een ernstig of dodelijk ongeluk dan kan deze straf oplopen tot maximaal 6 jaar celstraf. Laat die telefoon dus voor wat het is!

Laat je niet afleiden

Blijft het voor jou lastig om je niet te laten afleiden door je telefoon? Dan zijn er verschillende apps en functies die jou daarbij kunnen helpen. Zo heeft Apple een functie ‘Do Not Disturb While Driving’. Deze functie blokkeert alle meldingen tijdens het autorijden en is beschikbaar voor iOS11. Samsung heeft een app genaamd In-Traffic. Deze appt stuurt een automatisch antwoord wanneer je tijdens het rijden een berichtje binnen krijgt. Het makkelijkst blijft natuurlijk om je telefoon uit te zetten.

Autoverzekering vergelijken

Is jouw autopremie gestegen en wil je erachter komen of het ergens anders goedkoper kan? Dat kan. Vergelijk in 3 stappen en vind de beste autoverzekeringen. Vul je gegevens in en wij tonen de beste deals speciaal voor jou. Zo bespaar je makkelijk € 200,-.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*