Autosleutel kwijt
autosleutels-kwijt

Autosleutel kwijt

Het overkomt ons helaas allemaal weleens: je autosleutels zijn spoorloos. Vaak vind je ze na een goede zoektocht weer terug. Maar wat nou als je je autosleutels echt kwijt bent? Of als ze gestolen zijn? Wat de reden van de verdwijning ook is, een autosleutel laten bijmaken is niet zomaar gedaan. Wij vertellen je meer hierover.

Nieuwe autosleutel

Een nieuwe autosleutel is niet goedkoop. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten autosleutels. Elk automodel lijkt wel met een nog nieuwer model sleutel te worden geleverd. De huidige autosleutel is een fraai staaltje technologie. En daar betaal je voor. Logisch dat je bij verlies of diefstal wilt kunnen terugvallen op je autoverzekering. Maar wat dekt deze eigenlijk?

Dekking autoverzekering bij verloren autosleutel

Autosleutel echt kwijt? Sommige autoverzekeraars vergoeden een nieuwe autosleutel bij verlies. Om aanspraak te maken op deze vergoeding moet je wel all-risk verzekerd zijn. Lees goed de polisvoorwaarden door om te kijken of dit bij jouw polis van toepassing is. Houdt er rekening mee dat je bij sommige autoverzekeringen een eigen risico moet betalen. Let op: een schadeclaim kan ten koste gaan van je bonus-maluskorting. Je verliest in dat geval schadevrije jaren. En dat betekent een hogere premie. Bereken wat een terugval in schadevrije jaren kost en ga na of dit opweegt tegen het zelf betalen van een nieuwe autosleutel.

Dekking autoverzekering bij gestolen autosleutel

Bij diefstal van je autosleutel is het belangrijk dat je zo snel mogelijk aangifte doet bij de politie. Meld daarnaast de diefstal ook bij je autoverzekeraar. De meeste verzekeraars zijn schappelijker bij diefstal dan bij verlies van autosleutels. Per verzekeraar verschilt de vergoeding voor het vervangen van de sloten en het maken van nieuwe autosleutels. Bekijk dus goed de polisvoorwaarden.

Tip bij WA-dekking en diefstal van autosleutel

Stel je voor: je sleutelbos met daaraan je huis- en autosleutels worden uit je woning gestolen, of je wordt op straat van je sleutelbos beroofd. In het geval je auto alleen WA-verzekerd is, kun je een beroep doen op je inboedelverzekering. De meeste inboedelverzekeringen bieden namelijk ook dekking voor diefstal van autosleutels. Nog geen inboedelverzekering? Vergelijk en sluit direct de beste inboedelverzekering voor jou af.

Goed verzekerd

Een goede autoverzekering is wel zo prettig. Dat blijkt maar weer. Hoe vind je die? Simpel, door te vergelijken. Wij helpen je graag bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering. Daarom vergelijken wij zo veel mogelijk verzekeraars met elkaar om voor jou de beste deal te vinden. Gemiddeld kun je al snel € 200,- besparen. Dat klinkt goed, toch?

Dit bericht is eerder verschenen op 27 september 2016, maar is herschreven op 16 mei 2018
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*