Autoverzekering premies verschillen enorm hoe kan dat

Autoverzekering premies verschillen enorm hoe kan dat

‘Hoe komt het toch dat de prijs van de ene autoverzekering zoveel kan verschillen van de andere?’ Het is een vraag, die mijn badmintonvrienden mij nogal eens tijdens de training stellen. En terecht, want hoe kun je als nietsvermoedende consument zelf verklaren dat een dure autoverzekeraar voor dezelfde dekking bijna drie keer zoveel vraagt als de goedkoopste maatschappij?

Scherpe autopremies

Enkele jaren geleden zijn er een aantal nieuwe labels op de markt gekomen. Zij boden scherpe autopremies. Vaak ook tegen prima voorwaarden. Zo trek je immers nieuwe klanten. Resultaat: prijsbewuste consumenten gingen hier hun autoverzekering afsluiten . Maar de grote massa bleef gewoon zitten. Vandaar dat de traditionele maatschappijen minder aan de tarieven hebben hoeven doen. En het prijsverschil tussen autoverzekeraars zo is toegenomen.

Lage tarieven

Gelet op alle berichtgeving over verliesmakende autoverzekeraars, is de terechte vervolgvraag: hoe kunnen verzekeraars blijven volstaan met deze lage tarieven?

Het zijn vaak de internetverzekeraars die de scherpe premies bieden. Online werken zorgt immers voor lagere kosten. Daarnaast is er sprake van een steeds sterkere risicodifferentiatie. Dit betekent dat verzekeraars de scherpe premies alleen aan specifieke doelgroepen toekennen. Namelijk zij die weinig risico meedragen. Inmiddels kan de prijs voor een autoverzekering zelfs al per straat verschillen!

Auto goedkoper verzekeren

Uit ons meest recente onderzoek naar autoverzekeringen bleek het gemiddelde premieverschil tussen de goedkoopste en duurste verzekeraar 2,7 keer zo groot. Maar we kwamen ook voorbeelden tegen waarbij iemand zijn auto 4,8 keer goedkoper kon verzekeren. Dat betekent voor een all risk autoverzekering al gauw een besparing van enkele duizenden euro’s per jaar.

Prijsdaling

Het enige wat u dus hoeft te doen om ook te besparen, is online uw autoverzekering berekenen en overstappen. Met name dat laatste is wat een hoop Nederlanders nalaten. De helft van de automobilisten betaalt teveel voor zijn autoverzekering , omdat zij al langer dan 5 jaar bij dezelfde verzekeraar zitten. En dat is zonde, want zo hebben zij niet geprofiteerd van de forse prijsdaling die enkele jaren geleden in gang is gezet.

Goedkope autoverzekering

Inmiddels zijn diverse badmintonvrienden in ieder geval wel overgestapt op een goedkope autoverzekering . Want niet alleen betalen ze daar minder, ook de voorwaarden en service scoren daar ruim voldoende.

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*