Autoverzekering: welke dekking past bij mij?
Welke dekking past bij mij?

Heb je al een tijdje niet meer naar je autoverzekering gekeken of heb je een nieuwe auto gekocht? Dan is het verstandig om te kijken welke dekking bij jouw auto past. Een oudere auto hoef je bijvoorbeeld niet meer allrisk te verzekeren. Hoyhoy zet de mogelijkheden voor je op een rij.

Welke dekkingen zijn er?

Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen: volledig casco (allrisk), beperkt casco (WA Plus) en WA.

WA autoverzekering

Het is voor iedere autobezitter verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan anderen toebrengt met jouw auto. Je eigen schade of schade aan jouw auto is niet gedekt.

Beperkt casco

Je kunt je WA verzekering uitbreiden met een beperkt casco dekking. Je bent dan ook gedekt voor schade aan derden, brand, diefstal, ruitbreuk, botsing loslopende dieren en storm (ook hagel en overstroming).

Volledig casco

Met deze dekking ben je allrisk verzekerd voor alle bovenstaande schades (beperkt casco) en botsen/omslaan, aanrijding, te water raken, slippen en vandalisme.

Leeftijd en dagwaarde auto belangrijk

Wij raden altijd aan om voor auto’s die jonger zijn dan vijf jaar oud een volledig casco verzekering te nemen. Je auto is dan nog te veel waard om de eventuele schade aan je auto voor eigen rekening te nemen. Voor mensen met een auto tussen de zes en tien jaar oud is het te overwegen om een beperkt casco dekking te nemen. De premie is dan over het algemeen lager en je auto is niet meer zoveel waard dat je bij total loss de nieuwwaarde uitgekeerd krijgt.

Auto ouder dan tien jaar

Auto’s die ouder zijn dan tien jaar kunnen vaak het beste alleen een WA dekking nemen. Zelfs wanneer je oude auto volledig casco is verzekerd, krijg je alleen de dagwaarde terug bij total loss. Deze waarde is inmiddels in de meeste gevallen zo ver gedaald, dat de premie van de volledig casco verzekering niet opweegt tegen de dagwaarde.

Ontdek nu welke dekking het beste bij jouw auto past: autoverzekering vergelijken.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*