Autoverzekering winterbanden randstad

Autoverzekering winterbanden randstad

Stap naar buiten en u weet het: de winter komt eraan. Voor menig automobilist het moment om naar de garage te rijden en de set winterbanden onder de auto te laten leggen. Maar niet voor de randstedeling. Die heeft nauwelijks interesse in winterbanden. En misschien heeft hij daarin wel groot gelijk. Winterbanden zijn immers niet verplicht. Dus mocht u deze winter slippen en schade krijgen aan uw auto. Uw autoverzekeraar zal geen eurodubbeltje meer of minder uitkeren omdat u op zomerbanden rijdt.

Mensen in de randstad hebben trouwens nog een argument om niet zo happig te zijn op winterbanden. Duitsland, waar je op de besneeuwde heuvels pas echt profijt hebt van je winterbanden en ze in de wintermaanden verplicht zijn, ligt best een eindje weg.

Top 5 winterbanden zoeken

Geen wonder dat de randstedeling nauwelijks interesse heeft in winterbanden, zo is te concluderen uit Google Trends, dat inzicht geeft in trends in zoekgedrag.

Dit is de top 5 van plaatsen en provincies waar mensen in 2011 zochten naar ‘winterbanden’:

Plaatsen

 • Geleen
 • Doetinchem
 • Helmond
 • Heerlen
 • Almelo
 •  

  Provincies

 • Limburg
 • Drenthe
 • Zeeland
 • Gelderland
 • Overijssel
 • De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland komen ook niet voor in de top 10. Zelfs op provinciaal niveau zijn de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag niet bij de eerste tien plaatsen terug te vinden. Dit terwijl volgens het CBS de twee randstedelijke provincies wel toppers zijn in het aantal auto’s.

  ‘Minder risico’

  Winterbanden schijnen niet alleen veiliger te zijn in de winter. Al vanaf een temperatuur onder de 7 °C – dus ruim boven het vriespunt – zouden winterbanden beter presteren dan zomerbanden.

  Verkooppraatjes van de fabrikant of niet. Autoverzekeraars gaan het gebruik van winterbanden steeds vaker stimuleren. Winterse buien betekenen immers meer schades. En winterbanden zou dat risico verlagen. Daarom biedt bijvoorbeeld de BandenBundel van inshared winterbanden tegen de helft van de prijs.

  Meer korting?

  Dat het zover komt als bij onze oosterburen, waar de autoverzekeraar een beperkte schadevergoeding uitbetaalt bij een ongeval tijdens winterse omstandigheden zonder winterbanden, is waarschijnlijk een brug te ver.

  Waarschijnlijker is dat verzekeraars in NL het gebruik van winterbanden verder gaan stimuleren. Een voor de hand liggende manier om dat te doen: korting . En in korting zijn ook de mensen in de randstad geë¯nteresseerd.

  Nu we het toch over voordeeltjes hebben. Wist u dat het premieverschil van autoverzekeringen kan oplopen tot 1.800 euro per jaar? Wacht u niet op de eventuele winterbandenkorting bij een autoverzekeraar, maar bereken nu de goedkoopste autoverzekering op Hoyhoy.nl.

  P.S.: Op de zoekterm ‘goedkoopste autoverzekering’ scoort Den Haag het hoogst.

  By

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  *