Autoverzekering nieuws

Goede bereikbaarheid verzekeraars via telefoon en mail

/ gepost op

Via mystery calls en mystery e-mails heeft onderzoeksbureau Ipsos de bereikbaarheid van verzekeraars getest. Deze kwamen zeer goed uit de test.

12% van de automobilisten ziet slecht

/ gepost op

Volgens onderzoek door Veilig Verkeer Nederland en Pearle Opticiens ziet maar liefst 12% van de Nederlandse automobilisten niet goed. Dit is heel gevaarlijk in het verkeer.

‘Minder autoschade op vrijdag de 13e’

/ gepost op

Rijden mensen voorzichtiger op vrijdag de 13e? Uit dit onderzoek blijkt dat er gemiddeld tot 5% minder autoschades worden gemeld op de zogenaamde ongeluksdagen.

Websites verzekeraars laten goede totaalscore zien

/ gepost op

Het Keurmerk Verantwoord Verzekeren heeft onderzocht hoe het staat met de informatievoorziening op de websites van aangesloten verzekeraars. De totaalscore daarvan was goed.

‘80% minder ongelukken dankzij zelfrijdende auto’s’

/ gepost op

Volgens de voorspellingen van KPMG zijn er in 2040 maar liefst 80% minder ongelukken doordat zelfrijdende auto’s veel veiliger zijn. Dat betekent minder schades en dus lagere premies voor de autoverzekering, verwacht men.

Autoschade voorkomen? Veilig rijden in de regen!

/ gepost op

U wilt toch ook uw no-claimkorting zo lang mogelijk behouden? In de herfst kan dit een flinke uitdaging zijn. Wij helpen u veilig op weg met een aantal tips over rijden in de regen.

8 tips om te besparen op uw autoverzekering

/ gepost op

Wilt u zeker weten dat u niet honderden euro’s laat liggen als het om uw autoverzekering gaat? Dan zijn de 8 tips van deze checklist precies wat u zoekt!

Zelfrijdende auto: hoe zit het met de verzekering?

/ gepost op

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst. Maar ze zijn ook nog een mysterie als het gaat om verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en verzekeringen.

Pechhulp: de prijzen vergeleken

/ gepost op

Het is nuttig om de prijzen van pechhulpaanbieders met elkaar te vergelijken voordat u klant wordt. Er zitten namelijk grote verschillen in hun tarieven.

De autocheck voor de wintersport

/ gepost op

Gaat u binnenkort op wintersportvakantie? Dan hebben we voor u een handige checklist opgesteld. Deze tips helpen u om veilig en goed verzekerd op vakantie te gaan.

Premiekorting in ruil voor uw data

/ gepost op

Achmea wil korting gaan geven op de premie van autoverzekeringen als blijkt dat automobilisten veilig rijden. Hiervoor moeten de verzekerden echter wel data doorgeven aan de verzekeraar. De Consumentenbond vraagt zich af of de privacy dan nog wel gewaarborgd is.

De kou komt: tijd voor winterbanden!

/ gepost op

Nu het weer wat kouder wordt, is het de hoogste tijd om uw zomerbanden om te wisselen voor winterbanden. Daarmee rijdt u veiliger en heeft u minder kans op schade.

Consumenten willen rijgedrag koppelen aan premie autoverzekering

/ gepost op

Een verzekeringspremie die aangepast wordt op basis van rijgedrag. Toekomstmuziek? Niet als het aan verzekeraars én consumenten ligt, zo blijkt uit onderzoek.

Autoverzekering vergelijken kan bijna € 500 per jaar schelen

/ gepost op

Doordat veel autoverzekeraars bewust een zeer lage premie bieden, loont het enorm om autoverzekeringen te vergelijken. Een goedkope autoverzekering kan op jaarbasis bijna € 500 euro opleveren in vergelijking met een duurdere variant.

Pechhulpverzekering zorgt voor minder reparatiekosten

/ gepost op

Uit onderzoek van GfK in opdracht van BOVAG en RAI Vereniging blijkt dat automobilisten in 2014 minder geld uitgaven aan onderhoud en reparaties. Dit resulteerde echter wel in hogere gemiddelde kosten bij autopech. Deze hoge kosten zijn eenvoudig te voorkomen door een pechhulpverzekering af te sluiten.

Schorsing opheffen

/ gepost op

Als je jouw voertuig een lange tijd niet wilt gebruiken, dan kun je het kenteken schorsen. Een kenteken schorsen houdt in dat je tijdelijk de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK stopzet en hiervoor dus geen premie betaalt. Als je het voertuig na verloop van tijd weer wilt gebruiken, dan kun je de kenteken […] Lees verder

Inzittendenverzekeringen, welke soorten zijn er?

/ gepost op

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld een rechtsbijstandsdekking of een inzittendendekking. Hieronder leggen we je uit welke soorten inzittendenverzekeringen er zijn en wat de voordelen zijn van deze dekkingen. Soorten inzittendenverzekeringen Er zijn twee soorten inzittendenverzekeringen, namelijk de; Ongevallenverzekering voor inzittenden Schadeverzekering voor inzittenden Ongevallenverzekering voor inzittenden […] Lees verder

Kan ik de schadevrije jaren van mijn motor meenemen naar mijn auto?

/ gepost op

Ja, ieder jaar dat je geen schade claimt op je auto- of motorverzekering bouw je een schadevrij jaar op. Deze schadevrije jaren gelden zowel voor je autoverzekering als voor je motorverzekering. Ook kun je deze schadevrije jaren meenemen als je overstapt naar een nieuwe verzekeraar. Kan ik de schadevrije jaren tegelijkertijd gebruiken op mijn auto- […] Lees verder

Wat is het verschil: WA casco, casco verzekering of casco autoverzekering?

/ gepost op

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is er een WA dekking, beperkt casco dekking en de volledige casco dekking. Daarnaast worden er allerlei verschillende termen gebruikt zoals WA casco, casco verzekering en casco autoverzekering. Maar wat zijn de verschillen nou eigenlijk tussen al deze dekkingen? Dekking autoverzekeringen WA dekking […] Lees verder

Kan ik mijn auto op de naam van mijn ouders zetten?

/ gepost op

Als je een auto koopt, dien je deze te verzekeren. Waarschijnlijk heb je zelf nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor het aantrekkelijk klinkt om de verzekering op naam van één van je ouders te zetten. Hierdoor betaal je een lagere premie. Maar mag dat eigenlijk wel en is het verstandig? Wij leggen het je graag […] Lees verder

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22   Volgende »