Badkamermeubel kiezen: waar hou je rekening mee?
badkamermeubel
Een badkamer is een belangrijke ruimte in een woning. Functioneel als het gaat om de persoonlijke hygiëne, maar qua vormgeving enorm belangrijk om sfeer te creëren. Behalve een douche en bad, is de keuze voor een badkamermeubel zeker bepalend voor de uitstraling ervan, én voor de waarde van een woning. Dat leggen we uit.

Badkamer is steeds belangrijker

De badkamer leek lange tijd een ondergeschoven kindje als het ging om de inrichting van een huis. Vooral de keuken kreeg de volle aandacht en de huiskamer moest op en top worden ingericht. Een badkamer voorzien van een douche was in de jaren zeventig van de vorige eeuw al een hele luxe.  In de loop der jaren is dat flink veranderd. Temeer omdat er veel mogelijkheden werden gecreëerd om zelfs de meest kleine badkamer fraai in te richten en te voorzien van alle mogelijke badkamermeubels. De badkamer deed en doet ertoe en is bovendien trendgevoelig. Dat betekent dat ontwerpers zich er serieus over buigen. Bovendien is een goede badkamer de investering waard omdat het de waarde van een huis kan vermeerderen. Niet voor niets sluiten mensen ook vaak een lening af voor het verbouwen van de badkamer.

Badkamermeubel bepalend voor uitstraling badkamer 

In de badkamer vind je het badkamermeubel. Oftewel de kast waarin jouw wasbak zit. Een badkamermeubel kent veel variaties. Wordt er gekozen voor een minimalistisch ingerichte badkamer in lichte kleuren, dan past daar een hoogglans wit badkamermeubel prima bij, maar het oog kan ook vallen op een badkamermeubel in eiken voor wie van een natural look houdt. Dit meubel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de badkamer.  De vorm doet er eveneens toe. Een badkamermeubel op pootjes biedt een andere aanblik dan een zwevend meubel. En dat wordt weer anders met een vrij hangende wastafel erboven. Er kan gekozen worden voor geïntegreerde wastafels, maar net zo goed voor waskommen die bovenop een wastafelblad worden gemonteerd. Ook dat maakt een badkamermeubel compleet en geeft de badkamer een andere look. Met wel of geen kastjes eronder en met zwarte, witte of chromen accessoires als een kraan, handgrepen en een handdoekrek kan er naar eigen smaak verder gevarieerd worden. 

Badkamermeubel op maat

Maatwerk in de badkamer is een must. Op die manier kan een badkamermeubel zo functioneel mogelijk worden én naar de smaak van de gebruiker. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de plaatsing van wasbakken en waskommen. De manier waarop een badkamer wordt gebruikt, kan bepalend zijn of een wasbak wordt geïntegreerd en op welke plek. Datzelfde geldt voor waskommen die in het midden of links of rechts op een wastafelblad geplaatst kunnen worden. Daarnaast worden sommige wastafelbladen van massief eiken zelfs onbehandeld gelaten. Dan kunnen deze naar keuze worden afgewerkt. 

Voor welke stijl kies jij? 

We noemden hier al even de mogelijkheden van een massief eiken badkamermeubel. Daarnaast is het ook mogelijk om te variëren in looks door te kiezen voor een badkamermeubel van spaanplaat dat is afgewerkt met een waterdichte fenol coating. Dit materiaal zorgt voor een hygiënisch oppervlak. Het is water- en vuilafstotend, en anti-bacterieel. Het voordeel van dit materiaal is dat het in vele stijlen kan worden uitgevoerd. Het kan worden afgewerkt in een antractiet-steenlook, betongrijs, licht en donkerder eiken en zelfs en marmerlook behoort tot de mogelijkheden. 

Hogere waarde badkamer en opstalverzekering aanpassen

We gaven al eerder aan dat een goed uitgevoerde en stijlvol aangelegde en ingerichte badkamer de waarde van een woning kan vermeerderen. Dat is fijn, maar ook belangrijk voor je opstalverzekering want mogelijk is er een hogere dekking nodig. Een badkamermeubel is immers een meubel dat je niet mee kunt verhuizen. 
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By