Hoe kies ik het beste energiecontract?
energiecontract kiezen

Sta je op het punt om je energie te vergelijken? Heel slim! Met een overstap naar een andere energieleverancier kun je namelijk een hoop geld besparen. Maar hoe weet je nou zeker welk contract het best bij jou past?

Wat is een welkomstpremie?

Bij een overstap naar een andere energieleverancier krijg je vaak een eenmalige korting: de welkomstpremie. Voor veel mensen is deze korting de reden om elk jaar weer over te stappen. Maar wat houdt deze welkomstpremie precies in? Een welkomstkorting is is een bedrag dat je uitgekeerd krijgt aan het eind van je contract. Je kunt hier alleen van profiteren als je het contract niet voortijdig beëindigd. Daarnaast stellen veel energieleveranciers ook vaak de eis dat je betaalt per automatische incasso en geen betalingsachterstand oploopt. Check daarom altijd even de voorwaarden van je contract.

Hoe voordelig is een welkomstkorting precies?

Dat hangt af van je energieverbruik. Wanneer je veel stroom en gas verbruikt is een welkomstkorting vaak minder voordelig. Het is dan meestal verstandiger om te kiezen voor een contract met lage energietarieven. Met deze lage tarieven kun je de maandlasten laag houden. Verbruik je juist weinig stroom en gas? Dan kun je in de meeste gevallen beter kiezen voor een aantrekkelijke welkomstkorting.

Welk contract kies ik?

Je bent klaar om je energie te vergelijken. In de energievergelijker vul je alle gegevens in en maak je de vergelijking. Vervolgens krijg je een keurig overzicht van de energiecontracten met daarbij de kosten per jaar, de (eventuele) welkomstkorting en de besparing. Op basis hiervan kan je het meest voordelige contract kiezen. Kijk naar de verwachte jaarkosten. Deze kosten zijn opgebouwd uit de gas- en stroomtarieven, belastingen en netwerkkosten. De welkomstkorting is in dit bedrag verrekend.

De besparing berekenen we op basis van modelcontracten. Vaak is dit het contract dat je krijgt als je bij je huidige energieleverancier blijft en je contract automatisch wordt verlengd. Belangrijk om te vermelden: bij een vergelijking worden de contracten getoond die wij op dat moment aanbieden. Deze aanbiedingen en kortingen kunnen elk moment wijzigen.

Bespaar honderden euro’s

Nu weet je hoe je energie kan vergelijken en kan profiteren van mooie kortingen. Benieuwd hoeveel jij kunt besparen op je energierekening? Vergelijk eenvoudig onze beste energiedeals en stap zorgeloos over. Je bespaart er al snel honderden euro’s mee.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*