Zorgverzekering via werkgever vaak duurder
Onderzoek collectief vaak duurder
Uit recent onderzoek blijkt dat je vaak oververzekerd bent als je een zorgverzekering hebt via je werkgever of een vakbond. Deze bieden je vaak uitgebreide pakketten aan, waardoor je voor allerlei vergoedingen betaalt die je niet per se nodig hebt.

Ouderen krijgen orthodontie en anticonceptie

Een echtpaar van rond de 60 jaar, zal misschien behoefte hebben aan een goede tandartsverzekering en fysiotherapie. Als ze een collectieve aanvullende verzekering hebben, krijgen ze vaak een uitgebreid pakket. Ze kiezen daarvoor vanwege de tandarts- en fysiotherapiekosten die vergoed worden. Waar ze zich vaak niet bewust van zijn, is dat ze in sommige gevallen extra’s krijgen, zoals anticonceptie, een extra vergoeding voor kraamzorg, orthodontie of andere vergoedingen die zij waarschijnlijk niet nodig hebben.

Pakketten sluiten niet aan

Vaak sluiten de pakketten van collectieve verzekeringen op deze manier niet goed aan bij de specifieke zorgbehoeften van een persoon. Dat komt ook doordat er maar een beperkt aantal pakketten zijn voor heel veel verschillende personen.  Een topsporter heeft bijvoorbeeld andere behoeften dan iemand die bijna een kindje krijgt. Het is daarom altijd verstandig om goed te bedenken waar jij je voor wilt verzekeren, en je zorgverzekering op basis van jouw eigen wensen te kiezen.

Basisverzekering meestal duurder

Stel je bent jong en je hebt niet veel zorg nodig. Misschien is alleen een basisverzekering wel voldoende voor jou. Als je verzekerd bent via je werk, kan het maar zo zijn dat je ruim 50 euro op jaarbasis kunt besparen door een individuele basisverzekering af te sluiten. Dit is vaak goedkoper dan bij een collectief. Daar krijg je wel een korting, maar de premie waar de korting over wordt berekend is vaak hoger. Zo ben je dus alsnog duurder uit.

Besparen op basisverzekering

Daar komt nog bij dat de basisverzekering voor iedereen in Nederland hetzelfde is. Hier kun je dus prima op besparen. Het basispakket wordt namelijk vastgesteld door de overheid. Je kunt wel kiezen tussen natura en restitutie. Als je graag een restitutieverzekering wilt, ben je meestal wel goedkoper uit met een collectieve verzekering. Een naturaverzekering waarbij je minstens 65% keuzevrijheid hebt, en dus nog steeds naar vrij veel zorgverleners kunt, is vrijwel altijd goedkoper als je hem zelf afsluit zonder je te verzekeren via een collectief.

Orthodontie

Heeft jouw kind orthodontie nodig? Dan is het voordelig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Je kind is altijd meeverzekerd op jouw polis, dus jij moet een aanvullende verzekering met dekking voor orthodontie afsluiten. In dit geval geldt dat een collectieve verzekering vrijwel altijd goedkoper is. Je kunt je daarom dus beter verzekeren via je je werkgever, een vakbond of mkb-collectief. Meestal krijg je dan een hogere dekking en betaal je een lagere maandpremie.

Zorgverzekering die bij jou past

Zo blijkt maar weer eens dat zorgverzekeringen een ingewikkeld onderwerp is. Daarom willen wij je zo goed mogelijk helpen met het kiezen van een zorgverzekering die bij jou past. Heb je vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar op werkdagen tot 20.00. Tel: 020-349865. Wij helpen je graag verder.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*