Dit doet je verzekering wanneer het coronavirus je vakantie in de weg zit
coronavirus_en_je_verzekering
Waar je tot voorkort nog dacht aan een gezellig strandfeestje bij het woord corona of een zonnige barbecue met de buren, is dat nu wel even anders. Het coronavirus houdt de wereld flink bezig. De autowegen zijn leeg, het wc-papier is op en we blijven massaal binnen in Nederland. Maar we zorgen voor elkaar, brengen boodschappen, blijven binnen om besmettingen te voorkomen en we klappen voor onze mensen in de zorg.

Maar je geboekte vakantie dan?

Juist in deze tijd zou een vakantie natuurlijk heerlijk zijn. En veel mensen hadden de komende maanden een vakantie in de planning staan. Alleen reizen wordt steeds lastiger en natuurlijk ook minder slim. Grenzen sluiten, vluchten worden geannuleerd en binnen blijven is de meest verstandige optie. Helaas hebben we alleen niet zo’n heel goed nieuws voor je: het coronavirus is meestal geen geldige reden om te annuleren. Ook niet bij een negatief reisadvies. Je kunt dus meestal niet terugvallen op je annuleringsverzekering. Check het natuurlijk wel even bij je verzekeraar, want er zijn uitzonderingen. Heb je bij een reisorganisatie geboekt, neem daar van even contact mee op. Je reis kan waarschijnlijk omgeboekt worden of je ontvangt een voucher.

Alles over annuleren

Heb je je vakantie kunnen annuleren en had je een kortlopende reisverzekering? Soms kun je de premie terugvragen. Check het even bij je reisverzekeraar. Lukt het annuleren niet of wil je je reis niet annuleren, let op dat je dan niet verzekerd bent voor schade veroorzaakt door het virus in een gebied met een negatief reisadvies. Deze schade wordt niet gezien als onvoorzien. En een verzekering dekt alleen onvoorziene schade.

Je vakantie is al begonnen

Als jij al op vakantie bent kan het zijn dat je vast zit, op een vliegveld of in je hotelkamer. Vaak worden extra verblijfkosten vergoed vanuit je reisverzekering. De maximale vergoeding verschilt. Heb je een kortlopende reisverzekering? Als je noodgedwongen moet blijven dan loopt deze door totdat je weer veilig terug in Nederland bent. Ook wanneer het reisadvies opeens negatief wordt terwijl jij er al zit.

De ‘nog te boeken’ vakantie

Houd het reisadvies goed in de gaten. En denk natuurlijk na over een reisverzekering. Doorlopende reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen zijn gemakkelijk via hoyhoy te vergelijken. Corona is niet altijd een geldige reden, maar een ongeluk (en dus annuleren) zit soms in een klein hoekje.

Sterkte allemaal en wees lief voor elkaar!  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes