Creditcard aanvragen: hier moet je rekening mee houden
creditcard
Een hotelletje boeken? Dat gaat heel gemakkelijk voor wie dat met een creditcard betaalt. Datzelfde geldt voor het huren van een auto. Sommige uitgaven kun je niet eens doen zonder een creditcard. Zeker als je regelmatig naar het buitenland gaat, voor werk of voor een vakantie is het bezitten van een creditcard meer dan handig. Een creditcard aanvragen is een fluitje van een cent. Denk er wel goed over na waarvoor je deze gaat inzetten. Het is naast de persoonlijke lening en doorlopend krediet ook een kredietvorm. En we kunnen het niet genoeg zeggen: Let op! Geld lenen kost geld. Ga dus voor jezelf goed na waar je de creditcard voor wilt gebruiken en welke kosten dat met zich meebrengt. 

Introductie creditcard: heel klein stukje geschiedenis

Eind jaren zestig van de vorige eeuw was de creditcard nog vrij nieuw in Europa en waren het vooral zakenlieden die deze card inzetten voor businessreizen of voor andere (zakelijke) gelegenheden zoals etentjes of business-aankopen. De card had hiermee een luxe imago. Tegenwoordig is dat niet meer zo. 

Voor iedereen een creditcard

Ja, dat de creditcard een luxe betaalmiddel is, is inmiddels achterhaald. Tegenwoordig is het makkelijker om een creditcard aan te vragen. Het is daarmee een toegankelijk en comfortabel betaalmiddel. Niet in de laatste plaats omdat het bedrag dat je afrekent niet direct van je rekening wordt gehaald zoals bij een gewone betaalpas. Meestal gebeurt deze afschrijving aan het eind van de maand. Je kunt dit zelfs nog langer uitstellen en in termijnen betalen. Er zijn verschillende kaarten te kiezen. Hulp kan handig zijn. Zo is een creditcard aanvragen via een vergelijkingssite bijvoorbeeld handig om een weloverwogen keuze te maken. Zo ben je op de hoogte van de voorwaarden die aan de creditcards gebonden zijn en weet je beter welke card bij jouw (financiële) persoonlijke situatie past. 

Hulp bij keuze verschillende creditcards

Iedere creditcard kent andere eigenschappen en voorwaarden. Daarom is het belangrijk om goed te letten op de mogelijkheden die een creditcard biedt, uiteraard ten opzichte van wat je ervoor moet betalen en wat iedere transactie je kost. Vergelijk de verschillende creditcards op de volgende punten:
  • de jaarlijkse kosten van de creditcard en het betaalpakket; 
  • de eventuele eisen die aan het inkomen worden gesteld;
  • toetsing bij de BKR (Bureau Krediet Registratie);
  • het maandelijkse krediet op de kaart en de betaling die je doet als je dit maandelijkse bedrag overschrijdt;
  • de kosten van betalingen buiten eurolanden;
  • kosten die aan opname van geld verbonden zijn;
  • het rentebedrag bij betaling in termijnen;
  • of aankopen verzekerd zijn;
  • de mogelijkheid om afschrijvingen ongedaan te maken (chargeback);
  • mogelijkheid tot aanvragen van een virtuele- of prepaid creditcard.

Wanneer BKR-registratie voor creditcard?

Het is voor velen misschien wel bekend dat je een BKR-registratie kunt krijgen bij het op naam hebben van een creditcard. Het is goed om te weten dat je zo’n registratie alleen krijgt als je de mogelijkheid hebt om in termijnen terug te betalen. Wil jij weten of je een BKR-registratie hebt omdat je al een creditcard hebt? Kies er dan voor je BKR-registratie op te vragen. En let, wederom, op: met een BKR-registratie is geld lenen soms ook lastiger en het heeft invloed op de hoogte van de hypotheek die je kunt aanvragen. Denk dus goed na over terugbetaling in termijnen.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By