De collectiviteitskorting op je zorgverzekering gaat omlaag
collectieven
Inmiddels heeft je zorgverzekeraar je op de hoogte gebracht van jouw nieuwe zorgpremie. Er is een kans dat je minder gaat betalen. Verschillende verzekeraars hebben hun premie namelijk verlaagd. Maar vergeet niet dat de collectiviteitskorting – die de ruime meerderheid van Nederland heeft – verlaagd wordt naar maximaal 5%. En dat betekent dan weer dat je premie omhoog gaat.

Zo werkt collectiviteitskorting

Door jezelf te verzekeren via een collectief krijg je korting op je zorgverzekering. Tweederde van de Nederlanders is collectief verzekerd. Meestal bij één van de grote verzekeraars zoals CZ, Zilveren Kruis of Menzis. Het collectief gaat bijvoorbeeld vanuit een werkgever, gemeente of sportclub. Maar er bestaan ook collectieven waarbij iedereen zich aan kan sluiten. Soms zijn mensen zich er niet eens van bewust dat ze collectiviteitskorting krijgen.

Van 10% van 5%

Vanaf 2020 gaat de maximale collectiviteitskorting van 10% naar 5%. En dat kost je per jaar best wel wat geld. Minister Bruins wil van de korting af omdat zorgverzekeraars de oorspronkelijke premies volgens hem eerst verhogen. Vaak zit er ook nog een aanvullende verzekering aan vast die voor veel mensen niet eens nodig is.

Dit kun jij doen

Het is goed om na te denken over wat voor zorg je nodig hebt volgend jaar. Daarna kun je (vrijblijvend) onze zorgvergelijker invullen. Als je voor 1 januari overstapt dan wordt je huidige zorgverzekering automatisch voor je opgezegd. Ben je er nog niet helemaal uit voor die tijd? Zeg dan zelf je zorgverzekering op voor 1 januari. Je hebt dan nog een maand om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat dan met terugwerkende kracht in. Check snel wat je kunt besparen!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes