De Friesland wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012

/ gepost op

Nog nooit was het zo spannend. De zorgverzekering van De Friesland is volgens bezoekers van de onafhankelijke vergelijker Hoyhoy.nl de beste keuze voor de zorgverzekering van 2012. Zorgverzekeraar De Friesland wint daarom de Gouden Hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering. CZdirect en Kiemer ontvangen respectievelijk de Zilveren en Bronzen Award.

Top 10 zorgverzekeraars

Dit jaar startte het “zorgseizoen” laat. Zorgverzekeraars maakten hun premies laat bekend. En er kwamen een aantal nieuwe producten op de markt, zoals Ditzo en Blue van VGZ. Consumenten gingen ook pas later vergelijken dan vorig jaar. Pas toen echt alle premies bekend waren, gingen consumenten op zoek naar hun beste keuze voor 2012. En er is dus meer keuze voor de consument dit jaar. De top 10 ziet er daarom anders uit dan vorig jaar.

Publieksprijs

De Hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering is een publieksprijs. “Tijdens het vergelijken, letten consumenten niet alleen op de premie. Ook de voorwaarden en de kwaliteit van de dienstverlening vinden Nederlanders belangrijk. De meest gekozen zorgverzekeraars scoren op al deze punten goed. Voor 22,6 procent van onze bezoekers is de zorgverzekering van De Friesland dan ook de beste keuze voor 2012”, aldus Erik Hordijk, directeur van Hoyhoy.nl.

De top 10 zorgverzekeringen 2012

Positie Zorgverzekering Beste Keuze
1 De Friesland 22,6%
2 CZdirect 15,3%
3 Kiemer 13,3%
4 Ditzo 13,1%
5 OHRA 6,7%
6 VGZ 4,7%
7 Delta Lloyd 2,7%
8 CZ 2,6%
9 Stad Holland 2,6%
10 AnderZorg 2,3%

Reactie voorzitter Raad van Bestuur Diana Monissen, De Friesland Zorgverzekeraar:

“We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om onze goede dienstverlening vast te houden en zelfs te verbeteren. Ook voor volgend jaar biedt De Friesland een scherpe premie voor haar verzekeringen. Ik ben verheugd te zien dat een groot aantal bezoekers van Hoyhoy.nl dit ook zo beoordelen.”

Reactie CZdirect:

“We zijn ongelofelijk trots dat CZdirect, na twee maal de 1e plaats in de voorgaande edities, wederom is verkozen tot een van de twee Beste Keuzen voor zorgverzekeringen. Hiermee is definitief aangetoond dat CZdirect geen eendagsvlieg is maar een marktbepalende kwaliteitsverzekering.”

Bekijk ook de foto’s van de uitreiking.

Waarom de Hoyhoy.nl Award?

Hoyhoy.nl maakt het kiezen van verzekeringen voor Nederlanders helder en eenvoudig. Jaarlijks kent Hoyhoy.nl de Awards voor Beste Keuze toe aan auto- en zorgverzekeraars. Hiermee wil het maatschappijen in de spotlights zetten, die het beste scoren op belangrijke onderdelen als premie, kwaliteit van de dekking en service.

De afgelopen jaren hebben de volgende zorgverzekeraars de Gouden Hoyhoy.nl Award gewonnen:

  • Award 2012 – De Friesland
  • Award 2011 – CZ direct
  • Award 2010 – CZ direct


Vergelijk uw zorgverzekering
Goed artikel?

Deel dit bericht

5 reacties op “De Friesland wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012

els van der veen

Super!!!! Gefeliciteerd!
Voor ons al jaren de beste en goedkoopste!
Ga zo door!

Reageer
bert hendriks

Dit is geschreven over PNO die m.i een hele goede verzekening is. Maar hij komt in uw top 10 niet eens voor !!! Snapt iemand dit nog ?

“We zijn de beste zorgverzekeraar van Nederland. Al 5 jaar op rij krijgen we de hoogste score in het klanttevredenheidsonderzoek door NIVEL, het instituut voor onderzoek in de gezondheidszorg. En daar zijn we trots op!”

Reageer

En waar staat ONVZ dan ? Op welke plaats ?

Reageer
marianne Jerkovic

Ben het ermee eens de Friesland staat voor goede service

Reageer

Ik ga voor Els van der veen werkend bij kiemer in Leeuwarden leuke stem en goed geholpen tijdens een gratis telefoon nummer dat je belt we hadden over de fysio die cronisch vergoed moet worden en zal wel gebeuren ook?
En ze klink er opgewekt is ook wel nodig ook met al deze dure en druk jaar en we allemaal zo gekort op alles,maar haar stem is ok houden zo deze services van kiemer waar ze voor gaat.
els van der veen groeten

Reageer

Reageer