De onverminderd populaire autovakantie
op-vakantie-met-de-auto
Nederlanders gaan graag met de auto op vakantie. Ja, de autovakantie is onverminderd populair: ruim de helft van de Nederlandse vakantiegangers gaat deze zomer met de auto. Zo blijkt uit recent onderzoek. Met de auto op vakantie gaan is goedkoper, geeft vrijheid en biedt extra ruimte om van alles en nog wat mee te nemen. Want ja, dat doen we graag. Besparen we weer geld mee. We blijven ten slotte Hollanders.

Kosten

Op vakantie gaan, dat kost wat. Een autovakantie kost gemiddeld 1.650 euro. Dat is inclusief brandstof, eten, drinken, accommodatie en uitjes. Als er kinderen meegaan komt daar ongeveer 300 euro bij. De kosten verschillen ook behoorlijk per vakantieland. Het goedkoopst is een vakantie naar België. Die kost gemiddeld 1.130 euro. Het duurst is Spanje. Nederlanders die naar Spanje met de auto gaan geven gemiddeld 2.400 euro uit.

Gemiddelde kosten autovakantie per land:

1. België: 1.130 euro
2. Duitsland: 1.400 euro
3. Frankrijk 1.890 euro
4. Oostenrijk: 1.965 euro
5. Italië: 2.200 euro
6. Spanje: 2.400 euro

Voorbereiding

We gaan goed voorbereid op reis: de helft van de Nederlanders kijkt van tevoren of er werkzaamheden zijn op de route. Ook zorgen we ervoor dat de auto in orde en gecontroleerd is voordat we de weg opgaan. Anders dan in Nederland gelden in de meeste Europese landen strenge regels voor de veiligheidsuitrusting van de auto. Ruim 80% is daarvan op de hoogte en weet wat er verplicht mee moet. In Frankrijk, België en Duitsland zijn een veiligheidshesje en gevarendriehoek verplicht. In Frankrijk moet ook een reservewiel, reservelampje, reservebril, brandblusser, tolvignet en milieusticker mee op reis. De alcoholtest is verplicht, maar je krijgt geen boete als je die niet hebt.

Besparen

Besparen doen we door eigen spullen mee te nemen. De helft neemt wc-papier mee. Ook gaat er een koelbox mee de auto in en drinken we onze eigen koffie en thee onderweg. Daarnaast gaat er eten, drinken en (af)wasmiddel mee voor op de vakantiebestemming.

Extra vakantiebudget

je autoverzekering voor wat extra budget: door te vergelijken vind je gemakkelijk de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ben je lid van een pechhulpdienst? Neem dan geen pechhulp bij je verzekering. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders dubbel verzekerd zijn. Ook wanneer je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor verkeer hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Zo houd jij weer wat extra’s over voor tijdens je welverdiende autovakantie.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*