De voordelen van een elektrische fiets
fiets
E-bikes: ze zijn niet meer weg te denken uit het verkeer. Waar ze een aantal jaren geleden een uitkomst waren voor de wat oudere generatie, fietst vandaag de dag Jan en alleman op de hybride fiets. Logisch ook: je bent in beweging zonder dat je te veel inspanning levert, je kunt genieten van de natuur en het is beter voor het milieu. Er zijn nog meer voordelen van een e-bike, die we in dit artikel bespreken.

De elektrische fiets is voor iedereen

Een e-bike is geschikt voor alle typen fietsers. Of je nou een recreatieve fietser bent of een woon-werkverkeerfietser. Als recreatieve fietser kun je in hetzelfde tijdsbestek veel meer kilometers maken. Zo kun je tijdens de fietstocht meer zien in dezelfde tijd. En als je naar je werk fietst met een e-bike hoef je niet meer stil te staan in files. Zo verkort je misschien zelfs de reistijd ten opzichte van reizen met de auto. Zelfs als je helemaal niet zo’n fan bent van fietsen kan de e-bike een uitkomst bieden. Je hoeft namelijk weinig inspanning te leveren, terwijl je wel van het gemak van fietsen profiteert.

De elektrische fiets is handig

In veel gevallen is een fiets behendiger dan een auto. Je kunt jouw e-bike in principe overal kwijt. Vooral in steden is dit, in vergelijking met een auto, ideaal. Wil je snel boodschappen doen voor het avondeten? Je zet jouw fiets zo voor de supermarkt neer. Je hoeft dan geen parkeerticket te halen of drie keer rond te rijden om een plekje te vinden. Tegen de tijd dat je, na het zoeken van een parkeerplek goed en wel in de supermarkt zou staan, zit je alweer op de e-bike richting huis. Een e-bike is een trouw maatje. Waar je met de bus moet wachten totdat de bus aankomt, is de e-bike er altijd voor jou. Tenzij je bent vergeten om de accu op te laden natuurlijk. Gelukkig is er dan ook nog geen man overboord: een elektrische fiets fietst ook zonder volle accu. Bagage meenemen gaat ook een stuk makkelijker. Je doet het in een fietstas en je voelt het gewicht van de bagage niet meer. Zo hoef je niet te sjouwen met de laptoptas of de boodschappen.

Kostenbesparend

De fiets nemen is goedkoper dan in de auto stappen. Vooral met de hoge brandstofprijzen is een e-bike ideaal. Elk ritje dat je op de fiets kan maken scheelt in de portemonnee. De enige kosten die je hoeft te betalen zijn de aanschafkosten, de kosten voor energie en een eventuele verzekering. Vervolgens beleef je heel veel plezier aan een gezond fietstochtje en een frisse neus.

Jouw elektrische fiets verzekeren

Als je vaak op jouw nieuwe tweewieler fietst, wil je natuurlijk wel dat jouw e-bike goed verzekerd is. Het is in de meeste gevallen een grotere aankoop dan een gewone fiets en omdat deze fietsen zo populair zijn is het ook roversgoed. Eén op de tien elektrische fietsen wordt namelijk gestolen.   
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By