Betrouwbare occasion kopen met garantie? Dat kan bij Bynco
Betrouwbare occasion kopen met garantie? Dat kan bij Bynco

Ben je op zoek naar een tweedehands auto? Dan ga je meestal naar een occasioncentrum om daar het aanbod te bekijken. Je kunt ook op zoek gaan naar een particuliere verkoper op één van de bekende websites, om daarna een afspraak te maken voor een proefritje. Maar hoe weet je dat je een goede koop doet als je kiest voor een tweedehands auto kopen?

Hoe weet je bijvoorbeeld dat het aankoopbedrag niet te hoog is? Of dat er geen (verborgen) gebreken aan de auto zijn? Een tweedehands auto kopen heeft risico’s, er is vaak helaas geen garantie dat de auto die je koopt is wat de verkoper waarschijnlijk beweert: goed. Autoverkopers hebben nog steeds (en soms terecht) een slecht imago. AutoBinck Group vond het daarom tijd voor een nieuwe aanpak. Een aanpak die de ondoorzichtige occasionmarkt doorbreekt en de koper daadwerkelijk laat zien wat hij of zij koopt. En zo ontstond Bynco: buy your next car online.

Eerlijkheid over tweedehands auto’s

Bynco is de eerste aanbieder waarbij je auto’s helemaal online kunt aanschaffen: het is een webwinkel voor tweedehands auto’s. Op bynco.com koop je dus net zo makkelijk en met net zoveel rechten en zekerheden als bij elke andere webwinkel.

Online-kopers krijgen bij Bynco een compleet inzicht in de staat van de auto. Net alsof je in een showroom staat. Tweedehands auto’s zijn gebruikt en hebben nou eenmaal gebruikssporen. Deze worden niet weggepoetst maar juist duidelijk getoond. Op de 360-graden-foto’s kun je de hele auto bekijken tot in detail. Niet alleen ieder krasje is gedocumenteerd, zelfs de geur in de auto wordt omschreven.

Een ander voordeel van Bynco is dat alle tweedehands auto’s die worden aangeboden, technisch gekeurd zijn. Dat wordt gedaan door onafhankelijke specialisten van DEKRA. Het onderzoeksrapport van deze technische keuring kun je als potentiële koper downloaden. Zo weet je precies wat de gebreken zijn en wat je nog aan de auto moet (laten) doen.

Technologie en data

“De reden dat Bynco’s formule werkt, is het slimme gebruik van data en technologie. Wij kunnen tweedehands auto’s aanbieden voor een relatief lage prijs,” vertelt Jeroen Veldman, general manager van Bynco. “We baseren ons op actuele data bij de inkoop van auto’s en bij het vaststellen van verkoopprijzen.” Hoe ze dat bij Bynco precies doen? “Wij verzamelen enorm veel data. Zo weten we welke auto’s veelgevraagd zijn en welke marktprijzen er gevraagd worden. Aan de hand van die gegevens bepalen we welke auto’s we gaan inkopen en welke prijs wij hiervoor vaststellen. Zo spelen we direct in op de vraagkant van de markt.”

Bestellen en binnen 48 uur auto thuisbezorgd

Bynco.com maakt het mogelijk om een tweedehands auto net zo eenvoudig online te kopen als een paar schoenen. Als koper reken je af met iDeal en krijg je de auto dezelfde week nog thuisbezorgd. Om maximale zekerheid te geven bij het ‘kopen op afstand’, loopt de betaling aan Bynco via een zogenaamde derdengeldenrekening. Dat betekent dat de betaling wordt geparkeerd op een onafhankelijke bankrekening, waarbij je als koper volledig in controle blijft over het moment waarop het bedrag aan Bynco wordt doorbetaald. Dit werkt net als bij het kopen van een huis, waarbij een notaris de betaling ook op een derdengeldenrekening parkeert totdat de overdracht volledig is. Het aankoopbedrag staat veilig geparkeerd en kan ieder moment geannuleerd worden door de koper. Bynco.com heeft het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en is erkend door de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

Proefrit van 14 dagen

Bynco bouwt nog meer veiligheid in voor zijn klanten: in plaats van een korte proefrit bij een dealer, krijg je de auto als koper 14 dagen op proef. Bevalt de auto niet, dan kan de auto retour gebracht worden zonder lastige vragen en krijg je als koper het volledige aankoopbedrag terug.

Bynco.com werkt met vaste prijzen, je hebt dus geen extra kosten zoals kosten voor het rijklaar maken van een auto of afleverkosten. Je krijgt 180 dagen garantie op je aankoop. Bij Bynco.com ben je daarnaast verzekerd van een scherpe prijs, omdat Bynco geen dure showrooms hoeft te financieren. Op deze manier ben je daarom te allen tijden verzekerd van een goede tweedehands auto die je zonder zorgen kunt aanschaffen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*