Eerst een gratis gehoortest, daarna een hoorverzekering
ondertekenen
Heb je moeite met het verstaan ​​van een gesprek op lawaaierige plaatsen? Vraag je mensen om zichzelf te herhalen? Als je niet zeker weet of je gehoor verslechterd is, doe dan een gratis gehoortest. Wij vertellen je meer over de verschillende soorten gehoorapparaten en de kosten, maar ook hoe het zit met verzekeringsdekking.  

Vragen over de vergoeding en uitkering

Verzekeringsdekking en kortingen veranderen voortdurend. Misschien heb je een aantal vragen als het zorgplan een vergoeding of uitkering heeft, zoals:
  • Moet ik het volledige bedrag aan de zorgverlener betalen en vervolgens papierwerk indienen om de vergoeding te krijgen? 
  • Is het voordeel beperkt tot specifieke hoortoestel modellen of technologieën? 
  • Zijn er criteria of bepalingen voor de dekking? 
Houd er rekening mee dat sommige gezondheidsplannen vereisen dat je gehoorverlies tot op een zekere hoogte moet zijn om hun uitkering te ontvangen. Overweeg je om hoortoestellen aan te schaffen? Neem dan contact op met je verzekeraar en vraag naar je abonnement.   

Verschillende soorten gehoorapparaten

Gehoorapparaten onderscheiden zich door waar je ze plaatst, hoe ze werken en speciale functies. Ze variëren enorm in prijs, grootte, speciale kenmerken en de manier waarop ze in je oor worden geplaatst. De vier primaire soorten gehoorapparaten zijn:  
  • Achter-het-oor (AHO)
  • In het kanaal (ITC)
  • In-het-oor (ITE)
  • Ontvanger-in-kanaal (RIC)
 

Kosten gehoorapparaat

Wil je een gehoorapparaat kopen? Dan kun je niet om de hoge prijzen van gehoorapparaten heen. Ze kunnen erg variëren in prijs, afhankelijk van het technologie niveau. Een basis gehoorapparaat kan beginnen bij 500,- en afhankelijk van de technologie oplopen tot boven de 2.000,-. Hoewel de prijs van een hoortoestel hoog lijkt, kunnen kwaliteits hoortoestellen meerdere jaren meegaan, vooral als het gehoorverlies van de gebruiker in de loop der tijd stabiel blijft.  

Vergelijken verzekeringen

Er zijn een aantal belangrijke factoren die je misschien wilt onderzoeken voordat je een verzekeringsplan afsluit. Verzekeringspolissen en voordelen verschillen vaak tussen verzekeraars, dus het is belangrijk om alle opties te vergelijken voordat je een pakket kiest dat het beste bij je behoeften en vereisten past. Ook kom je zo meer te weten te komen over diverse extra voordelen. Bekijk ten eerste welke zorg je nodig hebt en wat de basisverzekering vergoedt. Bepaal bovendien je eigen risico, start je vergelijking, let op alle details en bespaar  

Wanneer heb ik recht op vergoeding ?

Welke hoortoestellen kun je vergoed krijgen? Dit alles wordt vastgelegd in het zogenoemde hoorprotocol. Alle audiciens in Nederland moeten werken volgens deze afspraak van de zorgverzekeraar, het is dan ook een soort stappenplan. Als je voor vergoeding in aanmerking komt, krijg je 75 procent van je hoortoestel vergoeding uit je basisverzekering. Deze vergoeding is voor gehoorverlies van minimaal 35 dB.   Heb je een aanvullende verzekering? Dan vergoedt je zorgverzekering de hele of een deel van je eigen bijdrage. Als je alleen de basisvergoeding hebt zonder aanvullende verzekering, moet je de premie meestal zelf betalen tot 25 procent. De audicien werkt met een maximale bijbetaling voor het toestel, je kosten zullen om deze reden niet hoger zijn dan 99,-. Andere opties voor het betalen van je hoortoestellen zijn onder meer financiering aangeboden door krediet van een derde partij, liefdadigheidsorganisaties of hulp van familie. Onderzoek al je opties om de beste pasvorm voor je hoor behoeften en je budget te vinden.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By