Experts van verzekeraars helpen Stichting Salvage

Experts van verzekeraars helpen Stichting Salvage

Voor het eerst in 30 jaar zet Stichting Salvage experts van verzekeraars in. De organisatie, die gedupeerden van een brand, explosie of overstroming opvangt, de schade beperkt en werkzaamheden namens verzekeraars in gang zet, kan naast onafhankelijke experts van nu ook tien experts van Achmea inzetten. Zij zijn door de stichting zelf opgeleid om onafhankelijk de verzekerde te helpen.

Eigen opleiding

Het aantal ervaren NIVRE-experts dat bij onafhankelijke bureaus werkt, neemt af. Om dit op te vangen, leidt Stichting Salvage experts van verzekeringsmaatschappijen op. De nieuwe Salvagecoördinatoren leren daarbij hoe ze gedupeerden in de moeilijkste uren van hun leven kunnen opvangen. Ook het beperken van schade en de samenwerking met andere hulpdiensten zijn belangrijk tijdens de opleiding, net als het communiceren met verzekeraars.

Gedupeerden bijstaan

De eerste tien experts van verzekeringsmaatschappij Achmea zijn inmiddels opgeleid tot Salvagecoördinator. Het gaat hierbij zowel om brandspecialisten die doorgaans de schades boven € 50.000 behandelen, als brandgeneralisten die voor kleinere schades worden ingezet. Johan van den Berg van de afdeling Expertise van Achmea Claims Organisatie: “Nagenoeg al onze 155 experts zijn NIVRE Register-Expert en kunnen dus onafhankelijk een schade vaststellen, maar zeker ook gedupeerden bijstaan, ongeacht waar die verzekerd zijn. Salvage heeft daar een belang bij, maar Achmea zeker ook. Wij krijgen nu de gelegenheid gedupeerden bij te staan op het moment dat het ertoe doet. Ook kunnen we nu een band met andere hulpverleners opbouwen, zoals de brandweer, bevolkingszorg, veiligheidsregio’s en milieudiensten. En nadat we ons voor Salvage hebben afgemeld, kunnen we voor Achmea-klanten heel snel het vervolg gaan regelen, net als andere maatschappij-experts dat ook voor hun klanten zullen kunnen doen.”
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*