Ben ik verzekerd op een festival?
Ben ik verzekerd op een festival?
Lowlands staat voor de deur. En weer of geen weer, het wordt een feestje! We hebben een tip voor je; denk voordat je naar een festival gaat na over je verzekeringen. Want wat nou als je zonnebril gestolen wordt? Of als je telefoon kapot gaat door de regen?

Nederlandse festivals

Geldt je reisverzekering ook in Nederland? Ja zeker! Wel is er een belangrijke voorwaarde; een reis met minimaal één geboekte overnachting is gedekt. Een meerdaags festival met overnachting valt dus onder de reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ga je niet vaak op vakantie, dan kun je ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering.

Festivals over de grens

Als je de grens overgaat voor een festival, dan is een reisverzekering hélemaal verstandig. Dan heb je namelijk ook het voordeel van medische hulp (die verder gaat dan die van je zorgverzekering) en onkosten bij een ongeval en repatriëring. Ook over de grens geldt dat in principe alleen reisjes met een (geboekte) overnachting onder de reisverzekering vallen.

Houd hier rekening mee

  • Verlies of diefstal van en schade aan (kampeer)spullen is gedekt.
  • Onbewaakte tenten zijn niet verzekerd. Vaak is een slotje ook niet genoeg, maar het helpt natuurlijk wel tegen de snelle dief.
  • Doe aangifte op locatie als er iets gestolen wordt.
  • Meld de schade altijd zo snel mogelijk bij je verzekeraar.
  • Schade door brand of water is niet gedekt.
  • Er geldt (waarschijnlijk) een eigen risico bij je verzekeraar.

Bonnetjes en bewijzen

Declareren gaat echt het beste met bewijs. Dus bewaar je aangiftes, boekingsbewijzen en bonnen allemaal. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Ga (zelf)verzekerd naar het festival

Naast de reisverzekering zijn er nog andere verzekeringen die hulp kunnen bieden.
  • Zo is een aansprakelijkheidsverzekering de oplossing wanneer je over een tent struikelt of per ongeluk iemands telefoon laat vallen.
  • En sommige inboedelverzekeringen hebben een buitenhuisdekking.
  • Voor je telefoon kun je ook een losse verzekering afsluiten.
  • En je oordopjes kunnen zo maar eens (deels) gedeclareerd worden op je zorgverzekering.
Check dus altijd even je verzekeringen en de voorwaarden. En kijk goed naar waar de dekking allemaal geldt. Een verzekering heb je zo online geregeld. Veel plezier!  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*