Fiat 500 populairste vrouwenauto in NL

Mannen gaan eerder voor een Volvo S60 of V70

Fiat-500-populairste-vrouwenauto-NL
De Fiat 500 uit Italië is in Nederland de vrouwenauto bij uitstek. De Zweedse Volvo S60 staat te boek als uitgesproken mannenauto. Dat blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite hoyhoy.nl onder ruim 35.000 recent afgesloten autoverzekeringen. Uitgangspunt is dat de verzekeringsnemer bijna altijd ook de koper is van de auto.

Driekwart op naam van vrouwen

Ruim 73% van de Fiats 500 is door vrouwen verzekerd. Op de tweede plaats in de rangschikking staat de C2 van Citroën (67%) en op plek drie de Aygo van Toyota (63%). De rest van de top 10 van vrouwenauto’s bestaat uit de Peugeot 107 (62%), de Kia Picanto (61%), de Hyundai i10 (61%), de Volkswagen up! (59%), de Citroën C1 (59%), de Hyundai Atos (58%) en de Chevrolet Matiz (57%).   Gebruik onderstaande code om de grafiek over te nemen:
<div class=”iframe-link” style=”max-width: 960px; width: 100%; min-width: 380px; position: relative”><a style=”text-decoration: none;” href=”http://www.hoyhoy.nl/autoverzekering/”><span style=”position: absolute; bottom: 12px; right: 0px; font-size: 14px; color: rgb(119, 119, 119); font-family: inherit;”>Onderzoek door: hoyhoy.nl</span><iframe class=”localfocusvisual” frameborder=”0″ style=”width:100%;height:400px;overflow:hidden” src=”https://localfocus2.appspot.com/5919a05718af2″></iframe></a></div>

Volvo S60 ‘mannenauto’

De Volvo S60 staat onbetwist op één als mannenauto. Van dit model werd 89% door een man verzekerd, gevolgd door de V70 (84%) en de Mitsubishi Carisma Hatchback met ruim 83%. Mercedes-Benz bezet met de S-klasse (83%) en de E-klasse (82%) de plekken vier en zes. Op de vijfde plaats staat nog een Volvo: de S40 met ruim 82%.   Gebruik onderstaande code om de grafiek over te nemen:
<div class=”iframe-link” style=”max-width: 960px; width: 100%; min-width: 380px; position: relative”><a style=”text-decoration: none;” href=”http://www.hoyhoy.nl/autoverzekering/”><span style=”position: absolute; bottom: 12px; right: 0px; font-size: 14px; color: rgb(119, 119, 119); font-family: inherit;”>Onderzoek door: hoyhoy.nl</span><iframe class=”localfocusvisual” frameborder=”0″ style=”width:100%;height:300px;overflow:hidden” src=”https://localfocus2.appspot.com/5919a077c4ca0″></iframe></a></div>

Populairste merken

Modellen die hoog scoren als mannen- of vrouwenauto, doen het als merk in het algemeen soms een stuk minder goed. Zo staat de Mini met stip op nummer één als populairste merk bij vrouwen, terwijl het favoriete model niet verder reikt dan de elfde plaats. Dat laatste heeft te maken met een veelheid aan modellen. Daewoo staat als merk bij de vrouwen op nummer twee en komt bij de vrouwenmodellen evenmin in de top 10 voor. Landrover (81%), Jaguar (80%) en Lexus (79%) zijn echte mannenmerken, terwijl ze in de modellenlijst ook geen potten kunnen breken. Volkswagen is het meest verkochte merk in Nederland, maar komt bijna niet voor in de modellenlijstjes. Dit komt doordat VW over het algemeen geen uitgesproken voorkeur krijgt van mannen of vrouwen. Dat zien we enkel terug op basis van de modellen. Zo zijn de Golf V en de Passat geliefd bij mannen, terwijl up!, Fox en Beetle het beter doen bij de vrouwen. Andere modellen worden dan weer door mannen én vrouwen verzekerd.

Verzekeren mannenzaak

Uit ons onderzoek blijkt verder dat bijna twee derde van de ongeveer 8,25 miljoen personenauto’s in Nederland is verzekerd door mannen. De overige 35% van de autoverzekeringen is afgesloten door vrouwen.

Marge

Bijna altijd is degene die de autoverzekering afsluit ook de persoon die de auto heeft gekocht. Overigens worden gezinsauto’s vaker verzekerd door mannen, en kopen (en verzekeren) ouders weleens een auto voor hun kind. Soms verzekeren mannen ook de auto van hun vrouw of vriendin. Of andersom. Bijvoorbeeld om een pakketkorting mee te pakken. Er kan dus sprake zijn van een geringe foutmarge in het onderzoek naar de populairste auto’s voor vrouwen en mannen, erkent woordvoerder Jolanda van Es. “Maar bij 85 tot 90% is degene die de auto koopt ook degene die de verzekering afsluit,” aldus Van Es.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*