Goedkope autoverzekering vaak beter dan dure

Goedkope autoverzekering vaak beter dan dure

Premie zegt niets over kwaliteit

Uit eigen onderzoek van Hoyhoy blijkt dat er geen verband bestaat tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie. Wie veel premie betaalt, is vaak niet beter verzekerd dan iemand die een goedkope polis heeft. Sterker nog Hoyhoy vond zelfs een negatieve correlatie: Sommige dure autoverzekeringen hebben een beduidend minder goede dekking.

Goedkoopste autoverzekering

Hoyhoy vergeleek 53 verschillende autoverzekeringen op basis van hun premie en de kwaliteit. Vooral de verschillen in premie bleken sterk uiteen te lopen. De goedkoopste autoverzekering is altijd meer dan de helft goedkoper dan zijn dure equivalent. Opvallend is ook dat veel polissen met de beste dekkingsvoorwaarden juist een relatief lage premie blijken te hebben.

Autoverzekeringen beter en goedkoper

Een verklaring voor de forse verschillen in premie is het grote aantal nieuwkomers op de markt. Die bieden vaak zeer goede polisvoorwaarden voor relatief weinig. Verzekeringsmaatschappijen als Allsecur en Klaverblad Royaal zijn hier goede voorbeelden van. Zij bieden een uitgebreide dekking voor scherpe premies. En ook DITZO en Polis Direct hebben goede voorwaarden. De nieuwkomers kunnen de premies laag houden omdat zij minder kosten hebben dan de ‘oude’, uitgedijde maatschappijen. Consumenten hebben jarenlang veel te veel betaald voor hun verzekeringen. Verzekeraars vulden hun zakken door stilzwijgend polissen te verlengen.

Besparen op autoverzekering

“Wie gaat shoppen kan jaarlijks algauw gemiddeld 171 euro besparen op zijn autoverzekering. Zonder per se in te leveren op de kwaliteit van de verzekering”, aldus Erik Hordijk van Hoyhoy. ” De meeste mensen winkelen liever voor een LCD-TV dan voor verzekeringen. En dat is jammer, ze laten daardoor veel geld liggen. De bestaande verzekeraars vinden dat natuurlijk prima: Hun kas wordt gespekt”.

Eenvoudig autoverzekeringen vergelijken

De beste manier om autoverzekeringen te vergelijken, is op basis van premie. In de top tien die uit de vergelijking rolt staan de meest goedkope autoverzekeringen. Daartussen zijn vaak ook de verzekeringen met de beste dekkingen te vinden. Op die manier bespaar je niet alleen flink op je verzekering, maar heb je ook nog de beste polisvoorwaarden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*