Goedkope autoverzekering voor jongeren door te vergelijken
Prijsverschil autoverzekering jongeren

Goedkope autoverzekering voor jongeren door te vergelijken

Ben je jonger dan 25 jaar? Gemiddeld betaal je dan jaarlijks minstens 1000 euro voor een WA-dekking. Dat is een flink bedrag. Maar het verschil tussen de duurste en meest goedkope autoverzekering voor jongeren is enorm. Door te vergelijken, bespaar je eenvoudig honderden euro’s op je autoverzekering.

Enorm prijsverschil

Uit onderzoek blijkt dat de premieverschillen enorm zijn. Een dure autoverzekeraar rekent voor jongeren tot wel 4 keer zoveel als een goedkope verzekeraar. Als jongere heb je er dus zeker baat bij om je verzekering te vergelijken.

Waarom betalen jongeren zoveel autopremie?

18-jarige bestuurders betalen ruim twee keer zoveel voor een WA autoverzekering dan bestuurders die ouder zijn dan 24 jaar. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere premies, omdat die over het algemeen meer schade rijden dan oudere bestuurders. Uit onderzoek van de SWOV blijkt dat het ongevalsrisico wel vier keer zo groot is.

Verzekering op eigen naam

Omdat een autoverzekering voor jongeren in verhouding erg duur is, komt het voor dat zij de polis op naam van één van de ouders te zetten. De premie valt hierdoor veel lager uit, maar dit is streng verboden. Bij twijfel over wie de regelmatige bestuurder is, kan de autoverzekeraar een fraudeonderzoek instellen. De verzekeraar kan je op een zwarte lijst plaatsen, waardoor je bijna nergens meer een autoverzekering kan afsluiten. Ook kan de verzekeraar besluiten om schades niet uit te keren.

Jongeren en schadevrije jaren

Los van het feit dat het illegaal is om je op naam van een ander te verzekeren, bouw je op deze manier zelf geen schadevrije jaren op. Daarmee krijg je dus ook geen korting op je autoverzekering. De verzekeringspremie wordt onder andere berekend op basis van het aantal schadevrije jaren. Maak je als jongere schade terwijl de verzekering op naam van je ouders staat? Als je de schade claimt, verliest je ouder een aantal schadevrije jaren én gaat de premie flink omhoog.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*