Handige tools voor een eigen onderneming
laptop
Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om processen efficiënter in te richten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van cloudopslag, zodat je onafhankelijk van een vast device kunt werken. Snel in de trein een document bewerken op je iPad, thuis achter de computer of in de pauze op je mobiele telefoon. Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol, ongeacht de grootte van je organisatie. Bedrijven werken langzaamaan toe naar een nieuw model werkplek, waarbij applicaties steeds vaker in de cloud draaien in plaats van lokaal op een computer. In dit artikel zetten we drie handige online tools voor je op een rijtje.  

Bouw zelf een website met een CMS 

Met een content management systeem (CMS) is het als ondernemer mogelijk om zelf een website te bouwen en deze te onderhouden. Een bekend voorbeeld van zo’n CMS is WordPress. Het is een open source pakket, wat je met één druk op de knop installeert. Het enige wat je nodig hebt is WordPress hosting en een domeinnaam. Ook een SSL-certificaat is wenselijk tegenwoordig. Het helpt je een betrouwbare uitstraling te verkrijgen. Daarbij zorgt een SSL-certificaat ervoor dat je hoger in de zoekresultaten verschijnt. Iets wat noodzakelijk is om meer klanten naar je website te trekken. Op internet is veel informatie te vinden over WordPress. Vergelijkbare tools zijn Joomla! en Drupal.   

Cloud opslag via Stack 

Een tweede tool die onmisbaar is: Stack. Het is een online cloud platform waarop je bestanden van je organisatie kunt plaatsen. Voordeel van Stack ten opzichte van bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive is het feit dat je de dienst afneemt bij een Nederlandse partij. Veel ondernemers vinden dit prettiger dan het afnemen van een dienst bij een grote Amerikaanse speler als Google of Dropbox. Je kunt een dienst als Stack eenvoudig opschalen als blijkt dat je meer ruimte nodig hebt voor je bestanden.   

Online verzekeringen vergelijken

Het is als ondernemer, ook als je werkzaam bent als zelfstandige, cruciaal om je goed te verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Ook wil je er bij de huur van een kantoorpand zeker van zijn dat je inventaris beschermd is tegen diefstal door een inboedelverzekering. Zou dat niet het geval zijn, dan loop je het risico al snel tegen een hoge kostenpost aan te lopen. Verzekeringen vergelijken voor jouw onderneming biedt dan uitkomst. Online vergelijk je via eenvoudige tools waar je snel en gemakkelijk de goedkoopste verzekeringen vindt. 
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By