Hoe groen is groen gas?
groen gas
Duurzame energie is populair onder Nederlanders. Bij duurzame energiecontracten gaat het vaak over groene stroom en steeds meer energieleveranciers bieden deze stroom aan. Maar naast groene stroom bestaat er ook groen gas. Wat houdt dit precies in en hoe groen is groen gas eigenlijk?

CO2-compenserend gas

Er zijn grofweg twee varianten groen gas. Bij de keuze voor een energiecontract met groen gas gaat het vaak om CO2-compenserend gas. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van aardgas. Aardgas is niet duurzaam, maar bij CO2-gecompenseerd gas wordt de uitstoot van broeikasgassen gecompenseerd door te investeren in duurzaamheidsprojecten. Bijvoorbeeld het aanplanten van bomen

Biogas

Een andere variant is biogas. Dit gas komt vrij bij de vergisting van biomassa. Biomassa is organisch materiaal zoals slib, tuinafval en koeienmest. Bij de vergisting van de biomassa breken bacteriën het organisch materiaal af. Bij dit proces komt gas vrij dat bestaat uit methaan en koolstofdioxide. Biogas kan worden opgewerkt naar de dezelfde energiewaarde (Calorische waarde) als die van Nederlands aardgas. Dit gas staat ook wel bekend als groen gas. Het is milieuvriendelijker en we kunnen het gas zelf produceren.

Duurzame toekomst?

Bij groen gas is de schadelijke uitstoot helaas niet te voorkomen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor groene stroom. Door gas (deels) te vervangen door groene stroom ben je ook duurzaam en milieuvriendelijk bezig. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen elektrisch te koken. En het kan ook nog eens voordelig zijn voor je energierekening. Mooi meegenomen! In onze energievergelijker kun je eenvoudig een filter aanzetten voor groene stroom of groene stroom uit Nederland. Ga direct energie vergelijken en check de beste deals.

 
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*