Inkomensafhankelijke zorgpremie omhoog

Inkomensafhankelijke zorgpremie omhoog

Midden- en hoge inkomens gaan meer premie voor de zorgverzekering 2012 betalen, doordat de inkomensafhankelijke premie omhoog gaat. Dat blijkt uit kabinetsplannen waar De Telegraaf de hand op heeft weten te leggen.

ZorgDe zorgpremie bestaat uit een inkomensafhankelijk gedeelte en de nominale premie zoals iedere Nederlander die kent van de verzekeraar. In 2011 was de inkomensafhankelijke premie 7,75 procent van het inkomen met een inkomensgrens van 33.427 euro.

Verlaging tot 7,1 procent

Het percentage wordt nu door het kabinet verlaagd tot 7,1 procent, maar de inkomensgrens wordt wel verhoogd naar 50.056 euro.

Hoe werkt het?

De inkomensafhankelijke premie wordt betaald door uw werkgever. Door de aanpassing van het kabinet moet de werkgever maximaal 1.000 euro meer gaan betalen. U voelt deze 1.000 euro dus niet direct in uw portemonnee, maar veel werkgevers vergoeden de inkomensafhankelijke premie. En daar moet u wel inkomstenbelasting over betalen. Dit kan door de plannen van het kabinet oplopen tot enkele honderden euro’s.

Premie

De premies van de zorgverzekeraars zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk komt de eerste verzekeraar rond 30 september met de eerste basispremie. Op Prinsjesdag wordt bekend wat er precies in het basisverzekering zal zitten. Maar waarschijnlijk zal de vergoeding voor fysiotherapie nog minder worden.

Tip

Schrijf u nu in voor de Zorg Alert dan houden wij u automatisch op de hoogte van alle wijzigingen van de zorgverzekering 2012 .

Meld u aan voor de Zorg Alert

 

Bron: De Telegraaf

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*