Nederland alleen groen op papier
nederland groen op papier
Eind 2020 moet 14% van de energie die we in Nederland opwekken duurzaam zijn. Nederland dreigt dit niet te halen en is nu van plan deze achterstand op te vullen met duurzame projecten uit andere landen. Zo wordt Nederland iets duurzamer. Op papier tenminste. Hoe werkt dat precies en hoe kun jij bijdragen aan een groener Nederland?

Duurzaam op papier

In tegenstelling tot Nederland, halen landen zoals Noorwegen en Finland, de doelstellingen voor eind 2020 met twee vingers in hun neus. Zij hebben zelfs een overschot aan duurzame energie. In dat overschot wil de Nederlandse overheid geld investeren. Zodat Nederland op papier ook duurzaam bezig is. En dat voorkomt weer vervelende sancties vanuit Brussel. Beetje scheef dus.

Inhaalslag

Ook al haalt Nederland de doelstellingen dit jaar niet zonder te sjoemelen, een inhaalslag ligt op de loer. We bouwen volop aan windmolenparken op zee en ook zonne-energie is in opkomst. Daarnaast biedt de overheid verschillende financiële regelingen waardoor jij je huis ook duurzaam kunt maken zonder al te veel geld kwijt te zijn. Zo geldt er voor zonnepanelen btw-aftrek en voor je huis verwarmen zonder gas krijg je een subsidie. Kijk op de site van de Rijksoverheid of jij in aanmerking komt voor een van deze regelingen.

Voorkom handel duurzame energie

Steentje bijdragen aan de doelstellingen? Kijk dan nog eens naar je energiecontract. In onze energievergelijker kun je kiezen voor groene stroom uit Nederland. Dan weet je zeker dat je echt duurzame energie ontvangt. Je kunt dan meteen besparen, want waarschijnlijk ben je bij een andere energieleverancier goedkoper uit. Twee vliegen in één klap dus.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes