Nederlanders nog steeds fors oververzekerd

Nederlanders nog steeds fors oververzekerd

Nederlanders zijn dubbel verzekerd, hebben te hoge dekkingen en betalen te hoge premies. Vooral als het gaat om autoverzekeringen, is de helft van de mensen flink oververzekerd. Dat blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijker Hoyhoy.nl. 45 procent van de ondervraagden is in de afgelopen 3 jaar voor geen enkele verzekering overgestapt. Ze lopen hierdoor jaarlijks honderden euro’s mis. Consumenten kunnen op Hoyhoy.nl checken of ze oververzekerd zijn. Doe de verzekeringscheck Erik Hordijk, directeur Hoyhoy.nl: ‘Eenmaal afgesloten, kijken mensen liever niet meer naar hun verzekeringen om. Dit verklaart waarom er zo weinig mensen overstappen. Het is waarschijnlijk ook de reden dat bijna de helft van de ondervraagden met een volledig casco autoverzekering een auto ouder dan 4 jaar heeft. Terwijl een beperkt casco dekking voor deze auto’s vaak genoeg is. Zonde!’

Oververzekerd voor autoverzekering

Niet alleen de dekking van veel autoverzekeringen is te hoog voor de leeftijd van de auto, autobezitters zijn ook dubbel verzekerd. Zo heeft ruim 35 procent van de respondenten een schade inzittendeverzekering én een ongevalleninzittendeverzekering. Dit zijn verzekeringen die grotendeels overlappen. En 25 procent is via hun autoverzekering verzekerd voor pechhulp, maar ook lid van de ANWB of Route Mobiel. Daarnaast geeft 58 procent van deze mensen aan ook nog eens recht te hebben op mobiliteitsservice via hun autodealer. Ook over rechtsbijstand in het verkeer bestaat verwarring. Meer dan de helft van de ondervraagden met een autoverzekering en een aanvullende rechtsbijstandverzekering heeft daarnaast ook een rechtsbijstandverzekering met een module verkeer. Van alle oververzekerde autobezitters zegt 70% echter niet het gevoel te hebben oververzekerd te zijn. Terwijl ze jaarlijks al snel tot 300 euro te veel betalen.

Dubbel verzekerd voor medische kosten op reis

Bijna 70 procent van de ondervraagden met een reisverzekering heeft dekking voor medische kosten. Ook daar kunnen Nederlanders op besparen, want medische kosten in het buitenland worden voor een groot deel door de zorgverzekering gedekt. Alleen wie naar landen gaat waar de medische zorg duurder is dan in Nederland (zoals de VS of Zwitserland), doet er verstandig aan om een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Minder zinvolle verzekeringen

Dat Nederland echt een van de best verzekerde landen is, blijkt ook uit het feit dat bijna de helft van de respondenten in de afgelopen 5 jaar wel eens een bril-, bruilofts-, telefoonverzekering of een verlengde garantie op een wasmachine of droger heeft afgesloten. Deze zogenaamd ‘minder zinvolle verzekeringen’ hebben vaak een relatief hoge premie voor een beperkte dekking. Consumenten zijn goedkoper uit als ze een spaarpotje aanleggen voor als er iets gebeurt.

Pakketverzekeringen juist niet altijd goedkoper

Consumenten denken nog steeds een voordeel te halen uit pakketkorting: 65 procent van de respondenten heeft alle verzekeringen (grotendeels) bij 1 verzekeraar lopen. Uit eerder onderzoek van Hoyhoy.nl bleek echter dat de Nederlandse consument juist tot ruim 40 procent op de premie kan besparen, door te kiezen voor verzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Honderden euro’s besparen op de Nationale Polis Opruim Dag

Op maandag 18 maart organiseert Hoyhoy.nl de jaarlijkse Nationale Polis Opruim Dag . Op deze dag worden Nederlanders aangespoord om een bezem door hun verzekeringen te halen. Ze kunnen honderden euro’s besparen als ze dubbele dekkingen opzeggen, dekkingen verlagen en hun verzekeringen opnieuw vergelijken. Hoyhoy.nl helpt de verzekerden op weg met de verzekeringscheck en 10 praktische tips . Daarnaast staan de verzekeringsexperts van Hoyhoy.nl klaar om mensen per e-mail en telefoon te helpen met advies en het beantwoorden van vragen.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*