Verzekeringsnieuws

Meer kwaliteit betekent meer geld voor ziekenhuis

/ gepost op

Misschien is dit wel de manier waarop de zorgverzekeraars in de toekomst contracten afsluiten met ziekenhuizen: als er betere zorg wordt geleverd, krijgen zij meer uitbetaald. Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en CZ zorgverzekeringen hebben de primeur.

Gepaste zorg voor kinderen is het doel

/ gepost op

In plaats van de nadruk te leggen op welke problemen een kind heeft, kunnen we beter focussen op wat het kind wel kan. Dat is het uitgangspunt voor het Plan van Aanpak Gepaste Zorg.

Psychiatrievereniging uit zorgen omtrent Jeugdwet

/ gepost op

De uitvoering van de Jeugdwet verschilt sterk per gemeente, zo signaleert de NVvP. Daarom heeft de psychiatrievereniging een brief gestuurd aan de Vaste Kamercommissie van VWS.

Fysiotherapie is aandachtspunt voor NZa

/ gepost op

Facturen van fysiotherapiepraktijken kloppen niet altijd. De NZa gaat om die reden langs bij praktijken om gesprekken aan te gaan en om de administratie te controleren.

“Contractbesprekingen hebben bijzondere dynamiek”

/ gepost op

Ky-ung Ypma, Product owner Zorg bij hoyhoy.nl, brengt de nuance aan in het debat over contractbesprekingen in de zorg: “Die hebben een heel bijzondere dynamiek.”

Kwaliteitsindicatoren 2015 specialistische zorg vastgesteld

/ gepost op

Hoe het is gesteld met de kwaliteit van zorg, dat blijkt uit de kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen verplicht moeten opsturen naar het Zorginstituut.

Ook ouderen kunnen ADHD hebben

/ gepost op

Naast kinderen en jongere volwassenen kunnen ook ouderen ADHD hebben. De manier waarop zich dit uit is op alle leeftijden hetzelfde.

Verplicht in 2016: zorgvraagzwaarte-indicator in ggz

/ gepost op

Met ingang van de zorgverzekering 2016 moeten ggz-instellingen bij het declareren van hun kosten de zorgvraagzwaarte aangeven per patiënt. De privacy van patiënten wordt hierbij gewaarborgd.

ZorgAccent is wederom Koploper in de Zorg

/ gepost op

Het doel van de zorgverzekering 2016 is de kosten laag houden en de kwaliteit van zorg hoog. Zorgorganisatie ZorgAccent uit Almelo doet dit zo goed, dat ze door Actiz en PricewaterhouseCoopers uitgeroepen is tot Koploper in de Zorg.

Goede bereikbaarheid verzekeraars via telefoon en mail

/ gepost op

Via mystery calls en mystery e-mails heeft onderzoeksbureau Ipsos de bereikbaarheid van verzekeraars getest. Deze kwamen zeer goed uit de test.

Ouderbijdrage jeugdhulp afgeschaft

/ gepost op

Staatssecretaris heeft voor de zorgverzekering 2016 de ouderbijdrage afgeschaft voor jeugdhulp. Het werd namelijk teveel als een drempel gezien door ouders.

Vergoedingsregels nieuwe medicijnen te moeilijk

/ gepost op

Uit onderzoek van Actal, het adviescollege toetsing regeldruk, blijkt dat voor nieuwe medicijnen te ingewikkelde regels gelden om in aanmerking te komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Actal heeft daarom een adviesbrief aan het ministerie van VWS gestuurd met oplossingen. Op de huidige manier gaat het niet lang meer goed, voorspelt het college. Herbezinning Het […] Lees verder

Nieuwe bekostiging dementiezorg

/ gepost op

Staatssecretaris Van Dijk heeft aangegeven dat de dementiezorg anders bekostigd gaat worden. Hij hoopt dit zo snel mogelijk door te voeren, dus misschien heeft het al gevolgen voor de zorgverzekering 2016.

Beste Zorgidee helpt dementerenden

/ gepost op

Als Beste Zorgidee 2015 is het Thuiskomertje van Nel Wagner verkozen. Zij bedacht een polsbandje dat automatisch een bekende melodie afspeelt wanneer een dementerende de eigen kamerdeur nadert.

Minder mensen met hiv in Nederland dan gedacht

/ gepost op

Door een nieuwe manier van schatten te gebruiken, blijkt het aantal mensen dat besmet is met hiv in Nederland lager te liggen dan verwacht.

Administratie blijft zorg voor apothekers

/ gepost op

Apothekers willen graag een gezonde bedrijfsvoering, maar zij ondervinden nogal wat hinder van diverse knelpunten. Vooral de administratieve lasten drukken zwaar op hun werk.

‘1 op de 3 mensen krijgt diabetes’

/ gepost op

Ouderdomsdiabetes, ook wel bekend als diabetes type 2, is een ziekte die 1 op de 3 Nederlanders treft, zo blijkt uit onderzoek.

Stijging zorgpremie 2016 grote verzekeraars valt mee

/ gepost op

Het was voorspeld door de overheid dat de zorgpremie 2016 met 7,7% zou stijgen. Deze stijging is echter minder geworden in de praktijk.

Partnersteun bij kanker leidt tot minder huisartsbezoek

/ gepost op

Patiënten met kanker die zich actief gesteund voelen door hun partner, gaan beduidend minder vaak naar de huisarts om over hun problemen te praten. Dat blijkt uit onderzoek van het NIVEL.

Duidelijkheid over niet-gecontracteerde zorg

/ gepost op

Wij bieden u graag duidelijkheid, zodat u zeker weet wat u voor de zorgverzekering 2016 mag verwachten qua niet-gecontracteerde zorg.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 82 83   Volgende »