Hoe ziet de toekomst van zonnepanelen eruit?
Hoe ziet de toekomst van zonnepanelen eruit?
We zien ze steeds vaker op de daken liggen: zonnepanelen. Wij snappen wel waarom. Je kunt namelijk flink besparen met zonnepanelen. Naast het feit dat je maandelijks meer geld overhoudt, ben je ook nog eens groen bezig. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen zonnepanelen aanschaffen. De ontwikkelingen staan dan ook nooit stil. Wij hebben alle innovaties voor je op een rij gezet.

Zonneparken

Niet elk dak is geschikt voor zonnepanelen. Maar dat betekent niet er geen mogelijkheid is om te profiteren van zonne-energie. Er bestaan namelijk zonneparken. Dit zijn velden met zonnepanelen. Hier kun jij energie van krijgen. Verschillende energieleveranciers bieden deze mogelijkheid.

Perovskiet

Wetenschappers werken aan een nieuwe generatie zonnecellen. Een met een hoger rendement. Dit kan met een zonnecel van perovskiet. Uit onderzoek blijkt dat perovskiet-kristallen goed zijn in het omzetten van zonlicht in stroom én dat de snelheid waarmee dit gebeurd verbetert. Momenteel is de duurzaamheid van deze cellen nog niet voldoende. Deze technologie zal nog wat verder ontwikkeld moeten worden.

Zonneraam

Zonneramen zijn flexibele, transparante ramen die licht omzetten in elektriciteit. De coating van het glas is voorzien van zonnecellen. Op deze manier kan licht dat op de ramen schijnt, omgezet worden in elektriciteit.

Verschillende kleuren

Waar je voorheen alleen nog kon kiezen tussen zwart en blauw, is dit nu veranderd. Er worden namelijk zonnepanelen op kleur gemaakt die hetzelfde rendement hebben. Voortaan kun je dus zonnepanelen bestellen in de door jou gewenste kleur.

Zonnedakpannen

Wil jij wel zonnepanelen maar vind je het eigenlijk geen gezicht op je dak? Dan is daar nu ook een oplossing voor, namelijk zonnedakpannen. In de zonnedakpannen zit het zonnepaneel-systeem verwerkt. Op deze manier oogt het geheel hetzelfde als een normaal dak, alleen zonder losse panelen.

Flexibele zonnepanelen

Naast de standaard zonnepanelen en de zonnedakpannen zijn er nu ook flexibele zonnepanelen. Een flexibele zonnepaneel is dunner en lichter dan een standaard zonnepaneel. Flexibele zonnepanelen zijn niet heel nieuw, maar tegenwoordig zijn ze een stuk goedkoper én hebben ze een rendement dat gelijkwaardig is aan een standaard zonnepaneel. Handig voor op de caravan bijvoorbeeld!

PERC technologie

Meer energie uit dezelfde zonnecel, dat is waar de PERC techniek voor zorgt. PERC is een afkorting voor ‘Passivated Emitter Rear Contract’. Vrij vertaald betekent dit een passief gemaakte cel achterkant. Er wordt namelijk een reflecterende laag aan de onderkant van het paneel aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat lichtstralen die verloren gaan, worden teruggekaatst. Op deze manier vangt de cel de lichtstraal alsnog op en word deze omgezet tot stroom.

Voordelige energierekening

Zoals je merkt zijn er bijna geen redenen meer te bedenken om niet over te stappen op zonne-energie. In onze energievergelijker kun je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar groene stroom. Ook zie je in een oog opslag welke energiedeal het best bij jou past. Energie vergelijken is heel simpel. Gemiddeld kun je tot wel € 285,- besparen wanneer je overstapt. Mooi meegenomen!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*