Verzekeringssite hoyhoy lanceert energievergelijker
nieuwste vergelijker hoyhoy
Persbericht – Tientallen nieuwe energieleveranciers, verharde concurrentie, scherpere prijzen en een recordaantal overstappers in 2015. Dat is het opvallende resultaat van 12 jaar vrije energiemarkt in Nederland. Voor de onafhankelijke verzekeringssite hoyhoy.nl vormt dit de strategische aanleiding om de vergelijkingsmarkt voor energie te betreden.

Investeringen

De afgelopen maanden is er stevig in de website geïnvesteerd. De nieuwe vergelijker voor energie is toegevoegd en de website heeft een frisse make-over gekregen.

Energie

Met de nieuwe vergelijker van hoyhoy wordt de energiemarkt op het internet kwalitatief versterkt. Sinds de liberalisering in 2004 is het aantal vergelijkingssites fors uitgebreid. Deze ontwikkeling houdt gelijke tred met die bij de energieleveranciers. Aanvankelijk werd de energiemarkt bestierd door energiereuzen: Essent, Nuon, Eneco en Delta. Zij kregen 12 jaar terug competitie van Greenchoice, NLE, Oxxio en energiedirect.nl. Een aantal van hen is zo fors gegroeid dat ze nu tot de subtop van de markt behoren. Energiedirect.nl zegt zelf op plek vier te staan. De NLE telt inmiddels 800.000 aansluitingen.

Nieuwe generatie

Sinds zo’n vijf, zes jaar snoept de nieuwste generatie leveranciers, met onder meer Vandebron, Qurrent en EnergieFlex, op zijn beurt weer klanten af van de eerste twee groepen leveranciers. Hierdoor wordt het aandeel overstappers naar subtoppers geringer. Sindsdien koos 21% van hen voor een van de nieuwelingen, terwijl slechts 31% een contract afsloot bij de ‘grote 4’. Zo’n 48% koos voor een subtopper. Dat is fors, maar minder fors dan de jaren ervoor.

Klantenbehoud

Die ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de vier reuzen nu steeds meer proberen om – naast de werving van nieuwe klanten – hun bestaande klanten vast te houden. De jongste generatie leveranciers zet steeds meer in op een verdere verduurzaming van de energiemarkt, met wind- en zonne-energie van eigen bodem. Andere hebben die nering nu ook ontdekt. Kortom, voor klanten valt er wat te halen.

Overstappen

Overstappen is makkelijker dan ooit en er is dan ook veel beweging op de markt. In 2015 resulteerde dit in een recordaantal overstappers. Liefst 2,3 miljoen gas- en stroomaansluitingen veranderen van leveranciers. Dat is maar liefst 15% meer dan in 2014 en zelfs een verdubbeling ten opzichte van 2010.

Onafhankelijk

Met de nieuwe energievergelijker wil hoyhoy bijdragen aan meer transparantie en concurrentie in de energie-overstapmarkt, wat voordelig is voor de consument. De nieuwe vergelijker is een onafhankelijk en betrouwbaar hulpmiddel om te switchen. Hoyhoy maakt het zijn klanten hiermee nóg gemakkelijker om energie te vergelijken en meteen een contract af te sluiten. Dat levert mensen die kiezen voor een éénjarig vast contract al gauw een besparing op van meer dan 250 euro per jaar.

Behalve voor energiecontracten kunnen bezoekers bij hoyhoy.nl al sinds 2000 terecht voor auto-, inboedel-, opstal, rechtsbijstand-, reis- en zorgverzekeringen.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*