Ouderen snappen zorgverzekeringen vaak niet

Ouderen snappen zorgverzekeringen vaak niet

Uit onderzoek van ouderenbond ANBO blijkt dat onder senioren nog veel misvattingen bestaan over zorgverzekeringen. De meerderheid van de ondervraagde 6506 ouderen denkt dat de vergoedingen en voorwaarden van hun zorgverzekering elk jaar gelijk blijven. Terwijl deze juist ieder jaar kunnen veranderen.

Verkeerde verwachtingen

Maar liefst 70% van de ondervraagden denkt dat men bij dezelfde zorgaanbieders terecht kan als het jaar daarvoor als men niet overstapt van zorgverzekering. Over de vergoedingen van medicijnen denkt 40% dat het vergoede bedrag ongewijzigd blijft als de verzekerde ook niet wijzigt van verzekering. Bovendien kijkt 60% van de ondervraagden vooraf niet of een bepaalde handeling eigenlijk wel vergoed wordt.

Zorgwekkend

Directeur-bestuurder Liane den Haan vindt de uitkomsten van het onderzoek zorgwekkend: ‘Senioren moeten zich bewuster worden van het feit dat zorgverzekeraars elk jaar de spelregels voor deze zaken veranderen. Wie deze zaken niet checkt, kan voor heel onaangename verrassingen komen te staan, zoals bijbetalen voor medicijnen of (fysio)behandelingen.’

Volgens de ANBO is het aan de zorgverzekeraars om de veranderingen in hun polissen beter te communiceren. Bijvoorbeeld door de verschillen met vorig jaar duidelijk op een rij te zetten.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*