Pechhulp in het buitenland, hoe zit dat?
Pechhulp in het buitenland, hoe zit dat?
Autopech. Niemand die daar op zit te wachten. En al helemaal niet wanneer je op vakantie bent in het buitenland. Ondanks dat je voor je vakantie je auto goed gecontroleerd hebt, betekent dit niet dat je volledig beschermd bent tegen autopech op vakantie. Wat moet je doen bij autopech in het buitenland en hoe zit het met je verzekering? Wij leggen het je uit.

Controleer je autoverzekering

Voor je de weg op gaat, is het belangrijk om te controleren wat je autoverzekering dekt in het geval je schade rijdt in het buitenland. Het dekkingsgebied kan namelijk verschillen per verzekeraar. Controleer ook of je verzekerd bent voor pechhulp en hoe je moet handelen in het geval van autopech.

Meest voorkomende pechsituaties

Het is handig om te weten wat veel voorkomende pechsituaties zijn. Niet alleen om het te voorkomen, maar ook om het te herkennen en mogelijk te kunnen oplossen. Een lege accu bijvoorbeeld. Het overkomt iedereen wel eens. Maar echt handig is het niet. Verstandig is om startkabels mee te nemen op vakantie. Om zo je accu weer aan de praat te krijgen.

Groene kaart

Vergeet deze vooral niet mee te nemen op vakantie. Je verzekering stuurt jou elk jaar een groene kaart/pas. Dit is het officiële internationaal geaccepteerde verzekeringsbewijs. Die komt dus goed van pas wanneer je schade of pech hebt. Op deze pas staat alle belangrijke informatie over je auto en je verzekering.

Pechhulp nodig

Overkomt het je toch dat je tijdens je vakantie langs de weg komt te staan met pech? Zet dan je alarmlichten aan en zorg ervoor dat je auto op een veilige plek komt te staan. Vergeet niet je veiligheidsdriehoek achter je auto te plaatsen, zodat andere bestuurders je kunnen zien. Vervolgens kun je jouw pechhulpverlener bellen. Deze kun je vinden op je groene kaart. De pechhulp zal – indien mogelijk – ter plekke je auto repareren. Is dit niet mogelijk? Dan zorgt de pechhulpdienst ervoor dat je auto naar een garage wordt gebracht. Heb je een allriskverzekering of een beperkt-casco-verzekering? Dan kan het zijn dat de kosten voor vervangend vervoer worden vergoed. Heb je alleen een WA-verzekering maar wel een reisverzekering afgesloten? Dan kan het zo zijn dat het vervangende vervoer deels vergoed wordt door je reisverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Wil jij zonder zorgen de weg op? Sluit dan een autoverzekering af met pechhulp. Zo voorkom je onverwachts hoge rekeningen in het geval van pech. En wist jij dat je tot wel € 200,- kunt besparen door je autoverzekering te vergelijken? Mooi meegenomen in de vakantieperiode, toch?
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*