Premie autoverzekering: jaarlijks of maandelijks betalen?
Premie autoverzekering maandelijks of jaarlijks betalen

Voor je autoverzekering moet je premie betalen. De autoverzekeraar biedt je daarbij de mogelijkheid om de premie per maand of jaar te betalen. Maar wat is nu precies het voordeligst of het handigst?

Voordelige premie autoverzekering

Wil je graag de meest voordelige premie voor jouw autoverzekering? Dan is het voordelig om de premie per jaar te betalen. Je krijgt dan vaak een korting op de premie van zo’n 3 tot 5%.

Bijvoorbeeld, je hebt een Peugeot 208 uit 2014. Deze verzeker je volledig casco (allrisk). Per maand kun je dan een premie van 46 euro betalen, wat neerkomt op 552 euro per jaar. Als je per jaar zou betalen, zou de premie op 532 euro komen. Met de jaarbetaling bespaar je dus al 20 euro.

Groot bedrag in één keer

Het grootste nadeel is dat je in één keer een groot bedrag van 470 euro moet betalen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf het premiebedrag maandelijks bij elkaar te sparen. Zo profiteer je van de korting, maar hoef je niet in één keer het hele bedrag op te hoesten.

Betalen

Betaal je per jaar, dan kun je kiezen voor een automatische afschrijving of acceptgiro. Als je gebruik maakt van de acceptgiro, moet je er zelf aan denken dat je de premie betaalt. Met een automatische afschrijving hoef je hier niet aan te denken, maar moet je wel genoeg geld op je rekening hebben staan. De maandelijkse betaling vindt eigenlijk altijd via automatische afschrijving plaats.

Bekijk nu hoeveel jij kunt besparen op de premie van jouw autoverzekering: vergelijk je autoverzekering

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*