Prinsjesdag 2017: veranderingen in de zorg voor 2018
Prinsjesdag 2017 veranderingen zorg 2018
Op Prinsjesdag maakt de overheid traditiegetrouw een aantal veranderingen voor het komende jaar bekend. Deze veranderingen hebben ook gevolgen voor jou en je zorgverzekering. Wij vertellen je wat er allemaal verandert aan de zorgverzekering van 2018.

Basispremie 2018 wordt 72 euro duurder

De overheid schat in dat de basispremie ongeveer 6 euro per maand hoger zal worden, wat neerkomt op een extra bedrag van 72 euro per jaar. Deze schatting is een richtlijn voor de zorgverzekeraars. Zij mogen zelf bepalen hoe hoog de zorgpremie bij hen uiteindelijk wordt. De premie wordt uiterlijk 12 november door de zorgverzekeraars bekendgemaakt, een week eerder dan vorig jaar. Omdat niet alle zorgverzekeraars hun premie met hetzelfde bedrag verhogen, is het altijd verstandig om tegen het einde van het jaar je zorgverzekering te vergelijken. Wellicht kun je ergens anders goedkoper (of minder duur) uit zijn, ook voor je aanvullende verzekering(en). De prijzen daarvan veranderen namelijk ook. Wil jij op de hoogte gehouden worden van de premies? Schrijf je dan in voor onze zorgalert.

Prinsjedag 2017 veranderingen in de zorg 2018

Eigen risico blijft gelijk in 2018

Het eigen risico blijft, net als de afgelopen twee jaar, gelijk. Daarmee blijft het eigen risico dus voor 2018 vastgesteld op 385 euro. Op Prinsjesdag werd een verhoging naar 400 euro aangekondigd, maar dit werd nog een dag later door het kabinet teruggedraaid. Het eigen risico is het bedrag aan zorgkosten dat je eerst zelf moet betalen, voordat je een vergoeding krijgt uit de basisverzekering.

Zorgtoeslag 2018 gaat omhoog

Ook de zorgtoeslag stijgt. De zorgtoeslag is een compensatie van de zorgkosten voor mensen met een laag inkomen. Zo wordt voor deze mensen de zorgverzekering naar verhouding niet (veel) duurder. In 2018 stijgt de zorgtoeslag maximaal 194 euro op jaarbasis. Voor eenpersoonshuishoudens komt dit neer op een totaalbedrag aan zorgtoeslag per jaar van 1.197 euro. Voor meerpersoonshuishoudens is dit 2.237 euro.

Veranderingen basisverzekering 2018

De inhoud van de basisverzekering verandert in 2018 maar weinig. Er verdwijnen geen vergoedingen uit het basispakket. Wel worden er een aantal toegevoegd, zoals:
  • De eerste 12 behandelingen tegen artrose aan heup- en kniegewrichten;
  • Zittend ziekenvervoer van en naar zorgaanbieders voor oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie;
  • Verzorging van minderjarigen die geneeskundige zorg nodig hebben, zoals hulp bij het wassen en medicijnen innemen;
  • Medicijnen: onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C.

Zorgverzekering vergelijken en overstappen

De zorgverzekering wordt volgend jaar flink wat duurder. Gelukkig laat niet elke verzekeraar de premies even hard stijgen. Wil jij een seintje krijgen zodra de premies bekend zijn en je kunt gaan vergelijken? Schrijf je in voor onze zorgalert.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*