Prinsjesdag 2018: wat betekent dat voor je portemonnee?
Prinsjesdag 2018: wat betekent dat voor je portemonnee?
Gisteren was het weer zover, Prinsjesdag. Het was alweer de zesde keer dat onze koning de troonrede sprak vanuit de ridderzaal. Daarna was het de beurt aan de minister van Financiën om de begroting voor 2019 te presenteren. De grote vraag is natuurlijk altijd: wat betekent dat voor je portemonnee? Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor zorg en energie voor je op een rijtje gezet.

Zorgpremie gaat omhoog in 2019

Gemiddeld ben je € 10,- per maand extra kwijt aan je zorgpremie volgend jaar. Daarmee komt de gemiddelde zorgpremie in 2019 uit op € 1.432,- per jaar. De zorgtoeslag stijgt ook mee. Voor een éénpersoonshuishouden stijgt deze maximaal € 94,- op jaarbasis en voor een meerpersoonshuishouden stijgt de zorgtoeslag maximaal € 281,- op jaarbasis. Het eigen risico blijft € 385,- en inhoudelijk zijn er een paar kleine veranderingen aan het basispakket: Nieuw in het basispakket:
  • Oefentherapie bij COPD wordt vanaf de eerste sessie vergoed
  • Ruimere vergoeding voor zittend ziekenvervoer bij noodzakelijk onderzoek
  • Hulp bij ernstig overgewicht: Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
Gewijzigd in het basispakket:
  • Paracetamol 1.000 mg, mineralen en voedingssupplementen worden niet meer vergoed
  • Eigen bijdrage medicijnen maximaal € 250,- per verzekerde, per jaar
prinsjesdag-2018-veranderingen-in-de-zorg-2019

Zorgverzekering vergelijken en overstappen

De zorgverzekering wordt volgend jaar flink wat duurder. Gelukkig laat niet elke verzekeraar de premies even hard stijgen. Wil jij een seintje krijgen zodra de premies bekend zijn en je kunt gaan vergelijken? Schrijf je in voor onze zorgalert.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*