Dit betekent Prinsjesdag 2019 voor jou
Prinsjesdag
De derde dinsdag van de maand, dat betekent traditiegetrouw: Prinsjesdag. Een dag waarop er op verschillende zaken wordt ingezoomd. Onder andere ook op de energierekening. Want wat betekenen de cijfers voor jou en je portemonnee? Wij zochten uit wat er gaat veranderen in 2020.

Rooskleurig

Gaat onze energierekening volgend jaar stijgen of dalen? Dat is één van de vragen die velen van ons hadden. Belastingtechnisch lijkt het erop dat we bij een energieverbruik van 1.179 m3 gas en 2.525 kWh gemiddeld € 100,- per jaar minder gaan betalen aan energiebelasting. Dit komt doordat de belasting voor elektriciteit omlaaggaat. Daarnaast gaat de ‘verminderde energiebelasting’ omhoog, wat betekent dat huishoudens aan het eind van het jaar meer geld terugkrijgen. Waar we wel iets meer geld voor betalen in 2020 zijn gas én de Opslag duurzame energie (ODE), deze zullen ook de komende jaren stijgen. Met name bedrijven gaan meer voor de ODE betalen. Zij krijgen nu tweederde deel voor hun rekening in plaats van de helft. Ondanks deze stijgingen, gaan we er belastingtechnisch dus nog steeds op vooruit 2020.

Nog geen reden voor feest

Oke, dit klinkt heel erg goed, maar houd er rekening mee dat nog niet álle energiecijfers bekend zijn. We weten bijvoorbeeld nog niet wat de energietarieven en kosten voor netbeheer voor komend jaar zijn. Hang daarom nog maar even geen slingers op, want wellicht vallen de energieprijzen uiteindelijk tegen.

Besparen begint vandaag

Het is dus nog even wachten voordat we precies weten hoe hoog onze energierekening volgend jaar zal zijn. Gelukkig kun je in de tussentijd ook al verschil maken door je energie te vergelijken. Vul onze energievergelijker in en binnen een mum van tijd weet jij hoeveel geld je kunt besparen. Zonde om het niet te doen!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes