Schade door huisdier: is (schade door) jouw huisdier wel verzekerd?
schade door huisdier
Het is op 4 oktober Werelddierendag! Heb je al wat speciaals voor je maatje gepland? Een extra lange wandeling, een uitgebreid diner of gewoon wat extra verwennerij. Een beloning hebben ze wel verdiend. Ze zijn er namelijk altijd voor je. Net als wij hebben huisdieren ook hun mindere kanten en gaat er weleens wat kapot. Maar hoe zit het dan met de verzekering? Wij leggen het je uit.

Vergoeding van schade door je viervoeter

Bij de sommige huisdiereigenaren is het wel eens voorgekomen: je komt thuis en je hond is helemaal enthousiast dat je weer thuis bent. Altijd fijn zo thuiskomen na een zware werkdag, maar dan zie je dat de houten tafelpoot ook een zware dag heeft gehad. Blijkbaar heeft je beste vriend zijn kauwbot verruild voor de tafelpoot. Vervelend. Wordt dit gedekt door je verzekering? Helaas… de schade die ontstaat door een huisdier, wordt in de meeste gevallen uitgesloten van de dekking van je inboedelverzekering. Je haalt een dier zelf in huis, dan loop je dus bewust het risico op schade. Enkele verzekeraars vergoeden de schade die ontstaat door je huisdier wel. Je hebt hiervoor in de meeste gevallen wel een allriskdekking nodig. Check hiervoor de polisvoorwaarden goed. De meeste verzekeraars hanteren een maximum vergoeding voor dit soort schades.

Schade buitenshuis

Hoe zit het als je huisdier buitenshuis schade veroorzaakt? Jij, als eigenaar, bent volgens de wet aansprakelijk voor alle schade die je huisdier veroorzaakt, ook al ben je er zelf niet bij. Het is niet verplicht in Nederland om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar wel handig met een overenthousiaste viervoeter. Niet alleen je huisdier kan schade aanrichten, maar je hond of kat kan ook gewond raken door het toedoen van iemand anders. In dat geval kun je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon. Hiervoor moet er worden vastgesteld wie de schuldige is en in sommige gevallen kan dat vrij lastig zijn. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, schakel die in dat geval dan in.

Onhandige viervoeters

Naast schade aan spullen van anderen kan je huisdier natuurlijk zichzelf ook verwonden. Het klinkt gek, maar volgens de wet wordt een huisdier gezien als een zaak, net als een bank of tv. Daardoor valt in sommige gevallen schade aan jouw huisdier onder je inboedelverzekering. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden. Je verzekeraar geeft daarin aan of een huisdier als zaak wordt uitgesloten. Verzekeraars stellen hier wel strenge eisen aan. Je hond of kat moet binnenshuis gewond zijn geraakt door het toedoen van iets of iemand. Bijvoorbeeld een staart tussen de deur. Dan ziet de verzekeraar je huisdier als zaak en wordt de schade misschien vergoed. Heb je echt een hele onhandige viervoeter en bezeert hij of zij zich weleens? Dan kan het verstandig zijn om een huisdierenverzekering af te sluiten.

Kom je er niet uit?

Wil jij geen onverwachte kosten, controleer dan goed of je huisdier en de schade die je huisdier kan aanrichten gedekt is door je verzekering. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze verzekeringscoaches. Misschien kan je nog een mooie besparing meepakken met de juiste verzekering. Daar kun je je maatje mooi mee in het zonnetje zetten vandaag!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*