6 tips om te besparen op gas
Besparen op gas
Wist je dat gas het grootste deel van je energierekening bepaalt? Een gemiddeld huishouden betaalt per jaar zo’n € 960,- aan gas en € 770,- aan stroom. Gelukkig kun je hier vrij makkelijk op besparen. De makkelijkste manier: een andere energieleverancier kiezen door middel van onze energievergelijker. Dat scheelt al gauw € 250,- per jaar. Hieronder vind je een aantal praktische tips om te besparen op gas.

1.   Zet de verwarming lager

Een simpele manier om minder gas te gebruiken. Trek een trui aan of pak een dekentje en zet de verwarming een graadje lager. Zo gaat je energierekening tot wel 7% omlaag! Dat is makkelijk bespaard.

2.   Gebruik minder warm water

Elke keer dat de ketel aanslaat omdat je warm water pakt, kost dit gas. Veel van die warmte gaat direct weer verloren. Pak je water voor de waterkoker of was je snel je handen, gebruik dan gewoon koud water. Zo slaat de ketel niet onnodig aan. Ook als je doucht gebruik je natuurlijk veel warm water. Een paar minuten minder lang douchen kan al een grote besparing opleveren.

3.   Dubbel glas

Met dubbel glas heb je niet langer last van die kou die van het raam afkomt. Heb je enkel glas en vervang je dat door goed dubbel glas, dan bespaar je zo 280 euro op je energierekening. Het helpt ook om je gordijnen dicht te doen. Zo heb je als het ware een extra laag isolatie.

4.   Doe de deuren in huis dicht

Om de warmte in huis zo goed mogelijk vast te houden, kun je de tussendeuren in je woning dichthouden. Zo verwarm je geen ruimtes waar je niet bent en gaat het niet tochten.

5.   Investeer in isolatie

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte veel beter vast. Daarom is het geen overbodige luxe om te investeren in bijvoorbeeld gevelisolatie of vloerisolatie. Soms kun je ook subsidie krijgen als je energie wilt besparen.

6.   Gebruik een modulerende thermostaat

Vervang je ‘oude’ kamerthermostaat door een modulerende thermostaat. Een modulerende thermostaat kan niet alleen maar aan en uit, maar berekent ook welke watertemperatuur nodig is om de ideale kamertemperatuur te bereiken. Daardoor blijft de cv-ketel de hele dag op een zo laag mogelijke temperatuur branden en verbruikt hij minder gas. En hij is ook nog ‘ns beter voor het milieu. Win-win dus!

Verlaag je energierekening

Door over te stappen naar een andere leverancier kun je vaak flink geld besparen. De energieprijzen verschillen namelijk nogal per energieleverancier. Een overstap is zo geregeld, en je hoeft niet bang te zijn dat je zonder stroom of gas komt te zitten. Heb je vragen over jouw energierekening of energie vergelijken? Onze energie-experts staan altijd voor je klaar.   Wil je meer bespaartips? Schrijf je onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

2 Comments

  1. Ik mis jullie reclame van die kostelijke luiaard!

    Reply
    • De luiaard is helaas verleden tijd, Miep! 😉

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*