Tips voor woonverzekeringen
Tips voor woonverzekeringen
Heb je net een nieuw huis gekocht of ga je samenwonen? Dan krijg je te maken met een woonverzekering. Maar wat is nu precies een goede woonverzekering? En hoe zorg je ervoor dat je zo optimaal mogelijk verzekerd bent? Wij geven je een paar tips!

Inboedel- en opstalverzekering bij één verzekeringsmaatschappij

Er zijn twee soorten woonverzekeringen: de inboedel- en de opstalverzekering. Met een inboedelverzekering zijn je spullen binnenshuis gedekt en met een opstalverzekering verzeker je je woning zelf. Een opstalverzekering heb je alleen nodig wanneer je een koophuis hebt. Heb je enkel een huurhuis dan is een inboedelverzekering voldoende. De inboedelverzekering dient namelijk voor de vergoeding van schade aan ‘verhuisbare’ spullen. Door beiden af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij, krijg je vaak pakketkorting. Bovendien voorkom je op deze manier een discussie over welke verzekeraar eventuele schade moet vergoeden .

Goede beveiliging van je huis

Sommige verzekeraars bieden korting wanneer je huis goed beveiligd is. Denk hierbij aan goede sloten, buitenverlichting en rookmelders. Je kunt hiervoor het Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen bij Keurmerk Veilig Wonen. Daarnaast bieden veel verzekeraars nog korting wanneer er een BORG-certificaat is, daarmee kun je aantonen dat je woning goed beveiligd is tegen inbraak. Hiermee bespaar je niet alleen 10 tot 20% op je premie, de kans op inbraak neemt tevens af met 95%.

Voorkom dubbele dekking

Kost alleen maar extra en levert niks op. Woon je bijvoorbeeld in een appartement? Dan sluit de Vereniging van Eigenaren vaak een opstalverzekering af. Alleen als je een dure badkamer of keuken zelf hebt in laten bouwen en je appartement hierdoor meer waard is geworden dan de andere appartementen in het gebouw, is het handig om een aparte opstalverzekering af te sluiten.

Duurdere spullen in huis?

Is je gezin groter geworden, of ben je meer gaan verdienen? Dan is het waarschijnlijk dat de waarde van je inboedel stijgt. Het is dan ook verstandig om te controleren of de dekkingen van je inboedelverzekering nog voldoen. Zo niet? Dan kun je je inboedelverzekering opschroeven. Dit kost misschien een paar euro extra in de maand, maar je krijgt in geval van diefstal of brand wel meer vergoed.

Samenwonen: betaal niet dubbel

Ben je van plan samen te gaan wonen? Leuk! Maar let op dat je niet allebei je inboedelverzekering laat doorlopen. Dan betaal je namelijk onnodig twee keer voor dezelfde soort verzekering. En dat is zonde. Het is verstandig om een vergelijking te maken en kies de verzekering die het beste bij jullie past.

Vergelijk regelmatig je woonverzekering

Vergelijk regelmatig je woonverzekering. Zo kies je de juiste dekking voor de juiste prijs én voorkom je dat je te veel betaalt.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*