Tweederde verzekerden weet niet dat verzekering direct opzegbaar is

Tweederde verzekerden weet niet dat verzekering direct opzegbaar is

Tweederde (68%) van de verzekerden is niet op de hoogte van de mogelijkheid om per 15 augustus zonder opzegtermijn verzekeringen op te zeggen. Dat blijkt uit onderzoek van www.hoyhoy.nl dat door TNS NIPO onder een representatieve groep van Nederlandse gezinshoofden is uitgevoerd. Verzekeraars beperken de dekking voor schade als gevolg van terrorisme. Door deze aanpassing zijn bijna alle schadeverzekeringen direct op te zeggen. Verzekerden moeten voor 15 augustus schriftelijk opzeggen om van verzekeraar te kunnen wisselen. Ongeveer 6% van de ondervraagden is van plan van verzekeraar te veranderen. Ruim een derde (39%) weet het nog niet.

De meerderheid van de ondervraagden (55%) is niet van plan om van verzekeraar te wisselen. De belangrijkste reden (37%) is dat men tevreden is over de huidige verzekeraar. Ook is er volgens de verzekerden geen alternatief (32%), alle verzekeraars hanteren dezelfde voorwaarden ten aanzien van terrorisme. Ruim de helft van de verzekerden (58%) blijkt überhaupt niet op de hoogte van de verandering in de voorwaarden. Degene die wel op de hoogte zijn, weten redelijk goed wat er gaat veranderen.

Uit eerdere onderzoeken van Hoyhoy blijkt dat consumenten gezamenlijk jaarlijks honderden miljoenen euro’s op hun verzekeringen kunnen besparen. De verslechterde economische situatie is voor steeds meer mensen aanleiding om kritisch naar hun verzekeringen te kijken. Verzekerden kunnen tot 15 augustus alle verzekeringen, waarvan de voorwaarden tussentijds door verzekeraars kunnen worden aangepast, opzeggen. In de praktijk zijn dit bijna alle schadeverzekeringen, zoals bijvoorbeeld autoverzekeringen , ziektekostenverzekering en inboedelverzekeringen . Ook zakelijke schadeverzekeringen kunnen opgezegd worden.

  Vergelijk alle autoverzekeringen  

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*