Vallen je dure sneakers ook te verzekeren
sneaker
Ben jij nog van de generatie die sigarenbandjes, suikerzakjes, voetbalplaatjes of postzegels verzamelde, dan kijk je misschien op bij kinderen die voor Pokémon gaan. Eigenlijk valt alles te verzamelen. Van pennen tot alles van het Koninklijk Huis, je kunt het zo gek niet bedenken. Een verzamelobject wat de laatste decennia in opkomst is geraakt, is de sneaker. De bekende merken als Nike en adidas brengen regelmatig gelimiteerde collector’s items uit. Soms voorzien van een handtekening van een bekende sporter en een certificaat van echtheid. Je doet er dus goed aan om deze exclusieve items te verzekeren.  

Welke verzekering

Verzamelingen kunnen onderdeel zijn van de reguliere inboedel. Het is daarom belangrijk dat deze voorwerpen goed gedocumenteerd zijn en waar kan ook getaxeerd. Echt dure voorwerpen zullen apart moeten worden verzekerd onder een kostbaarhedenverzekering, terwijl normale kleding en schoenen onder de reguliere inboedelverzekering kunnen vallen. Het is raadzaam om bij twijfel je eigen verzekeringsmaatschappij te bellen en te vragen onder welke verzekering je dure sneakers vallen. Zijn het echt unieke, kostbare en onvervangbare exemplaren dan kan een aparte verzekering vereist zijn.  

Sneakers

Vooral de Nike Air Jordan’s die niet in de reguliere verkoop verkrijgbaar zijn, worden voor hoge prijzen aangeboden. Die van olympische sporters of basketballers zijn welhaast onbetaalbaar voor de ‘gewone’ man. Dit soort zeldzame schoenen worden veelal via het bekende veilinghuis Sotheby’s verkocht. Zo werd vorig jaar december de adidas ZX 8000 aangeboden. Volgens het veilinghuis zou dit uniek beschilderde kleurrijke paar zo’n een miljoen euro op moeten brengen  

Duurste paar

Het moet toch wel een aparte gedachte zijn geweest voor Michael Jordan dat hij ooit na een legendarische wedstrijd de toen weggegeven basketbalschoenen geveild zag worden voor maar liefst 1,47 miljoen dollar (1,26 miljoen euro). Daarmee zijn deze legendarische sneakers de duurste die ooit bij het bekende veilinghuis Sotheby’s zijn geveild. Michael Jordan droeg de Nike Air Ships tijdens zijn debuutseizoen bij de Chicago Bulls. De verschillende sneakers die deze basketballegende door de jaren droeg, brachten hem en zijn teamgenoten in de jaren negentig naar maar liefst zes NBA kampioenschappen. Naast de grote maat 48 een prestatie van formaat. De eer van de duurste geveilde schoenen ging naar een paar van rapper Kanye West. Dat paar werd verkocht voor 1,55 miljoen euro. Daarmee blijft dit het duurste paar schoenen dat ooit geveild werd.  

Verzekeren

Ook als je niet over een unieke verzameling sneakers, munten of antiek beschikt is het raadzaam om eens goed in je huis te kijken of je verzekering wel alles dekt wat je aan spullen in huis hebt. Door de jaren heen kun je heel wat dure dingen aangeschaft hebben. Een nieuwe tv, een nieuwe bank of witgoed zoals een droger of wasmachine. Voordat je het weet heb je toch een heel bedrag aan kostbare goederen in huis. Maak voor jezelf een lijst met wat je op elke verdieping hebt staan en tel dat eens bij elkaar op. Dekt je huidige inboedelverzekering dit nog wel? Ook al heb je een indexverzekering, dan blijft het toch raadzaam om alles nog eens goed door te nemen.   
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By