Veranderingen in de zorg 2019
veranderingen in de zorg
Wij zoeken elk jaar uitgebreid uit de veranderingen in de zorg zijn voor het komende jaar. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten om een goede zorgverzekering te kiezen voor 2019.

Premies omhoog

De zorgpremies van de zorgverzekering zijn gemiddeld omhooggegaan, met zo’n € 7,- per maand. De meeste verzekeringen zijn volgend jaar duurder, maar er zijn er ook een paar die gelijk zijn gebleven. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste basisverzekering van 2019 is € 35,- per maand, omgerekend € 423,- per jaar. Vergelijken is dus altijd verstandig!

Eigen risico € 385,-

Het eigen risico is dit jaar gelijk gebleven op € 385,-. Dit bedrag moet je betalen over alle zorg uit de basisverzekering. Alleen de huisarts, huisartsenpost en kraamzorg zijn hiervan vrijgesteld, daar hoef je dus nooit voor te betalen. Voor aanvullende verzekeringen geldt géén eigen risico. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen, in stappen van € 100,- naar een maximum van € 885,-. Als je dat doet, krijg je korting op je maandelijkse zorgpremie. Wanneer je weinig zorgkosten verwacht, kan het zeker lonen on je eigen risico te verhogen. Het is wel verstandig om een buffer te hebben, mocht je ineens hoge zorgkosten maken.    

Veranderingen in de zorg uit de basisverzekering

Inhoudelijk zijn er een paar kleine veranderingen aan het basispakket. Nieuw in het basispakket:
  • Oefentherapie bij COPD wordt vanaf de eerste sessie vergoed;
  • Ruimere vergoeding voor zittend ziekenvervoer bij noodzakelijk onderzoek;
  • Hulp bij ernstig overgewicht: Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).
Gewijzigd in het basispakket:
  • Paracetamol 1.000 mg, mineralen en voedingssupplementen worden niet meer vergoed;
  • Eigen bijdrage medicijnen maximaal € 250,- per verzekerde per jaar.

Check je aanvullende verzekering

Het is belangrijk dat je checkt wat je huidige aanvullende verzekering volgend jaar nog dekt. Het kan zijn dat jouw pakket is aangepast, waardoor er minder of lagere vergoedingen in zitten. Let hier dus goed op!

Vergelijk je zorgverzekering

Ook al ben je van plan bij je huidige zorgverzekeraar te blijven, het kan nooit kwaad om de verzekering even te vergelijken. Wellicht vind je een goedkoper óf beter alternatief wat betreft de prijs en dekking van je zorgverzekering. Vaak kun je op jaarbasis flink wat besparen door over te stappen naar een andere zorgverzekering.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*