Wat verandert er aan je energierekening in 2019
energierekening
Het is de laatste tijd weer veel in het nieuws: de energierekening, en met name de stijging vanaf 1 januari. Een gemiddeld huishouden zal in 2019 ruim € 300,- extra kwijt zijn aan energie. Hoe komt het dat de energierekening stijgt in 2019?

Energiebelasting

De energiebelasting gaat fors omhoog in 2019. Dat komt met name door de stijging in de belastingen op gas en in Opslag Duurzame Energie (ODE). De invloed van deze stijgingen hangen van je energieverbruik, maar een gemiddeld huishouden (3.500 kWh en 1.500 m3) gaat ruim € 150,- meer betalen.

De variabele energietarieven stijgen

Afgelopen week werden de nieuwe variabele energieprijzen van de drie grootste energieleveranciers (Eneco, Essent en Nuon) bekend. Daaruit blijkt dat de energierekening nog hoger wordt voor de helft van de Nederlanders die nog op een variabel energiecontract zit bij hun leveranciers. Door de tariefverhoging gaat een gemiddeld huishouden bij Eneco ruim € 200,- meer betalen, bij Essent € 140,- en Nuon € 170,- meer. hh_staafdiagram

Wat kun je er tegen doen?

De energiebelasting en de tariefverhogingen samen kosten een gemiddeld huishouden ruim € 300,- meer per jaar. Tegen de stijging van de energiebelasting kun je helaas niets doen, maar je kunt wel je energietarieven vastzetten met een van onze scherpe aanbiedingen. Met onze energievergelijker zie je binnen een paar seconden welke aanbieding het beste bij je past.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*