De energierekening gaat fors omhoog
energierekening
De koning gaf in de troonrede aan: ”Net zoals deze generatie volgende generaties niet mag opzadelen met een onhoudbare staatsschuld, mogen we ook geen milieuschuld doorgeven.” Dit heeft wel gevolgen voor de rekeningrekening, zoals al bekend-gemaakt was in het regeerakkoord.

Energiebelasting stijgt

De energiebelasting gaat fors omhoog in 2019. De belastingen op gas en Opslag Duurzame Energie gaan omhoog en de vermindering energiebelasting neemt af. De hoogte van de stijging in energiebelasting hangt af van je energieverbruik van je huishouden. Voor huishoudens met een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh en 1.500m3 gaat het om een stijging van € 152,- per jaar.

Verwachte stijging energiebelasting komend jaar

Berekend voor een gemiddeld verbruik van 1.500 m³ gas en 3.500 kWh elektriciteit. <
Stijging voor gemiddeld huishouden in 2019 (t.o.v. 2018)
Energiebelasting gas € 54,45
Energiebelasting elektriciteit – € 30,49
ODE gas € 31,58
ODE elektriciteit € 34,30
Belastingvermindering € 62,36
Totale stijging € 152,20

Toch besparen

Gelukkig kun je eenvoudig besparen op je vaste lasten. Hoyhoy helpt je hierbij. Met de vergelijker van hoyhoy kun je eenvoudig nu al een besparing pakken op je energierekening. Vergelijk en bespaar!
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*