Verhuizen moet doen mijn verzekeringen

Verhuizen moet doen mijn verzekeringen

Heeft u het huis van uw dromen gevonden? Gaat u daarom verhuizen? Dan moet u aan een heleboel dingen denken: energie, gas, water, kabel, telefoon en uw verzekeringen. Een verhuizing is gelijk een moment om uw verzekeringen weer eens door te lopen. Welke verzekering past het beste bij uw nieuwe situatie?

Inboedelverzekering

Voor uw oude huis heeft u waarschijnlijk ook een inboedelverzekering afgesloten. Wijzigt uw inboedel door uw verhuizing, doet u bijvoorbeeld heel veel spullen weg? Of koopt u meer spullen? Dan past de verzekerde waarde niet meer bij uw inboedel. Vul daarom de inboedelwaardemeter van uw inboedelverzekeraar in. Hiermee voorkomt u onder- of oververzekering van uw spullen. De premie van uw inboedelverzekering kan ook omlaag of omhoog gaan, aangezien het risico op schade per woonplaats wisselt. Gaat de premie omhoog? Dan kunt u overwegen om een inboedelverzekering met een lagere premie te kiezen. Een verhuizing is overigens geen reden om zomaar uw inboedelverzekering op te zeggen.

Opstalverzekering

Uw nieuwe huis moet voor de opstal verzekerd zijn vanaf het moment dat u de eigenaar/huurder bent. Dit kan al voor de echte verhuizing zijn vanwege bijvoorbeeld een verbouwing. Uw oude huis moet dan ook nog verzekerd blijven, zolang die nog niet is overgedragen aan de nieuwe bewoner. U heeft dan dus tijdelijk dubbele lasten. Wanneer u naar een appartement verhuist, heeft u in de meeste gevallen geen opstalverzekering nodig. De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft deze voor u afgesloten. De verzekering is dan onderdeel van de servicekosten. Check dit wel altijd even bij de VvE.

Autoverzekering

U verwacht het misschien niet, maar een verhuizing kan ook gevolgen hebben voor uw autoverzekering . Het risico op schade of diefstal verschilt per postcode. Wanneer u van een dorp in Drenthe naar Amsterdam verhuist, is de kans groot dat uw premie omhoog gaat. Het kilometrage dat u elk jaar reist met uw auto kan ook invloed hebben op de premie. Dus als u verder van uw werk gaat wonen, gaat het kilometrage omhoog en kan dat gevolgen hebben op de premie. Autoverzekeraars bepalen hun premie steeds individueler waardoor de ene autoverzekering gunstiger kan zijn bij uw nieuwe situatie dan de ander. Vergelijk daarom altijd de autoverzekeringen goed.

Tijdens de verhuizing, hoe zit het dan met uw verzekeringen?

U wil natuurlijk ook graag dat uw spullen tijdens de verhuizing ook goed zijn verzekerd. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand een doos met dure vazen laat vallen. Verhuisbedrijf Schakelt u een verhuisbedrijf in? Dan is dit bedrijf aansprakelijk voor de schade die tijdens de verhuizing ontstaat. Dit geldt overigens niet wanneer u zelf die doos met dure vazen laat vallen. Het is wel handig om op een aantal dingen te letten zoals: Zijn er spullen beschadigd tijdens de verhuizing, stel dan direct het verhuisbedrijf op de hoogte. Anders is het mogelijk dat het bedrijf niet de schade betaalt. Vrienden/familie Veel mensen kiezen ervoor om vrienden en familie in te schakelen voor de verhuizing. Wanneer iemand dan die doos met vazen laat vallen laat vallen, is hij eigenlijk niet aansprakelijk. Toch vergoeden veel WA-verzekeraars de schade. Het verzekerde bedrag verschilt per verzekeraar. Inboedel tijdelijk opslaan Sommige inboedelverzekeraars dekken uw inboedel ook wanneer deze voor een paar dagen ergens staat opgeslagen. Dit verschilt per verzekeraar, check hiervoor altijd uw polisvoorwaarden. Anders is het verstandig om hiervoor een aparte verzekering af te sluiten.

Geen tijd om nieuwe verzekeringen af te sluiten, kunt u dan later opzeggen?

Een verhuizing brengt natuurlijk veel administratie met zich mee. Uw verzekeringen zakken daardoor misschien wel naar de achtergrond. Maar als u helemaal op orde bent, is er misschien toch een moment om de verzekeringen er eens bij te pakken. Heeft u nog wel alle verzekeringen nodig? Of kunt u overstappen naar een goedkopere verzekering? Voor schadeverzekeringen zoals uw inboedelverzekering, opstalverzekering en autoverzekering geldt dat ze niet meer stilzwijgend worden verlengd. Uw verzekeraar dient u te informeren over de verlengdatum en hoe u eventueel kunt opzeggen. Wanneer u een schadeverzekering langer dan een jaar heeft, kunt u deze maandelijks opzeggen . Bij sommige verzekeraars kunt u zelfs uw verzekering altijd dagelijks opzeggen. Op zoek naar de beste verzekering? Vergelijk via Hoyhoy.nl uw verzekering.  
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*